full screen background image

Consultările dintre președintele Iohannis și partidele parlamentare au început

klaus johannis    Consultările dintre președintele Klaus Iohannis și partidele și formațiunile parlamentare pe tema finanțării Apărării au început luni la Palatul Cotroceni.

Primii reprezentanți care au intrat la consultări sunt cei ai PSD, urmând ca apoi șeful statului să se întâlnească cu PNL, UNPR, PC, UDMR, grupul minorităților naționale și PP-DD.

Potrivit Administrației Prezidențiale, pe agenda discuțiilor se află încheierea unui acord politic cu scopul asigurării, în anul 2017, a unui prag minimal de 2% din PIB pentru Ministerul Apărării Naționale.

“Propun tuturor factorilor politici atât de guvernare, cât și din Opoziție, să-și asume clar menținerea acestui minim obiectiv pentru cel puțin 10 ani, astfel încât să putem sigura predictibilitatea cheltuielilor militare, mai ales în ceea ce privește pregătirea și programele strategice de înzestrare”, sublinia președintele Iohannis la ceremonia de învestire în funcție a noului șef al Statului Major General, general-locotenent Nicolae-Ionel Ciucă.

comments

comments