full screen background image

Băiat de 11 ani atacat de o leoaică, la Grădina Zoologică din Rădăuți

leu zoo     Un băiat, în vârstă de 11 ani, din municipiul Rădăuți, a ajuns la spital,după ce a fost atacat de o leoaică, la Grădina Zoologică din localitate.

În cursul după amiezii de vineri, copilul, alături de fratele său, de 14 ani, și alți doi, copii au mers în vizită la Parcul Zoologic Rădăuţi.

Grupul a primit bilete de la paznicul Grădinii, care le-a permis accesul, însă fără a-i însoți.

Când copiii au ajuns în zona anexei în care sunt adăpostite animalele sălbatice pe timp de iarnă, ei au pătruns în anexă şi s-au apropiat de grilajul cuştii în care se găsea o leoaică.

Pentru că au introdus un băţ printre gratii, leoaica a devenit agitată.

Astfel, băiatul de 11 ani a fost zgâriat, printre gratii, pe piciorul stâng şi pe coapsa dreaptă.

El a fost dus la Spitalul Municipal Rădăuţi și, ulterior, transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, însă nu a fost nevoie de internare.

Polițiștii au pornit o anchetă în acest caz, întocmind un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu, urmând să se dispună procedural.

Responsabilul Grădinii Zoologice din Rădăuți, Angela Olenici, a precizat că cei patru copii au fost atenționați, de paznicul parcului, referitor la pericolele la care se expun și la modul în care trebuie să se comporte cu animalele.

Grădina Zoologică este o unitate subordonată Primăriei Rădăuți.

comments

comments