full screen background image

129 de proiecte de dezvoltare locală pentru judeţul Suceava

nechifor 0612    În ultimele luni ale anului 2014, în judeţul Suceava au fost semnate 129 de proiecte de dezvoltare prin Planul Naţional de Dezvoltare Rurală(PNDL), derulat de Guvernul României.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a precizat că obiectivul PNDL estedezvoltarea satului românesc, investiţiile fiind făcute în infrastructura de alimentare apă, cea de canalizare, precum şi în infrastructura rutieră locală.

Tot pentru dezvoltarea acestor din urmă facilităţi, unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Suceava au aplicat pe axa privind regenerarea urbană a oraşelor şi municipiilor, iar Consiliul Judeţean a beneficiat de finanţare pentru continuarea intervenţiilor de modernizare a drumurilor judeţene.
Nechifor: “Este vorba inclusiv despre investiţii noi, care au fost propuse de unităţi administrativ-teritoriale şi care s-au încadrat în aceleaşi sub-domenii finanţate prin intermediul Ministerului Dezvoltării Regionale. În anul 2014, totalul contractat în cadrul Planului Naţional de Dezvoltare Rurală a fost de 63,24 de milioane de lei (circa 15 milioane de euro), iar până pe 31 decembrie s-a decontat suma de 45,73 milioane de lei, adică aproximativ 75% din valoarea aferentă contractelor. Aproape toate localităţile care au semnat contractul au primit sumele de rigoare, la nivelul Ministerului existând, la cest moment, încă 6 proiecte.”

Dintre acestea din urmă face parte şi municipiul Fălticeni, care va beneficia de o alocare menită să întregească, pe lângă banii disponibilizaţi de le bugetul local, finanţarea pentru strada „Sucevei”, artera de ieşire înspre capitala de judeţ.

comments

comments