full screen background image

Trafic aerian perturbat pe Aeroportul Roissy-Charles de Gaulle

Aeroport Roissy Charles de Gaulle    Traficul aerian pe Aeroportul Roissy-Charles de Gaulle nu este suspendat, în schimb ajustări ale traseelor sunt realizate pe pistele de aterizare pentru avioanele care sosesc din nord pe aeroport, relatează site-ul 20 Minutes.

Planul pentru decolări și aterizări pe Aeroportul Charles de Gaulle este perturbat din cauza apropierii geografice de localitatea Dammartin-en-Goele (departamentul Seine-et-Marne), unde cei doi suspecți în atentatul împotriva publicației satirice Charlie Hebdo s-au ascuns, afirmă o sursă aeroportuară.

Mai multe piste de aterizare sunt închise. “Din precauție, nu mai permitem să aterizeze pentru moment avioanele pe aceste piste din nord, dar le facem să aterizeze pe cele din sud. Decolările sunt în schimb menținute pe piste de rezervă din nord, apropiate de Dammartin-en-Goele”, a indicat un purtător de cuvânt al aeroporturilor din Paris (ADP).

Compania Air France a precizat la rândul său că două dintre avioanele sale au preferat să se ridice din nou în loc să aterizeze, din cauza prezenței elicopterelor jandarmeriei naționale, care survolau zona la altitudine mică.”Ar putea exista și alte asemenea cazuri”, ceea ce ar putea provoca unele întârzieri la aterizare, a adăugat el.

comments

comments