full screen background image

Pod de gheaţă pe o suprafaţă de aproximativ trei kilometri, la Crucea

pod de gheata     Joi după amiază, în jurul orei 15:30, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a fost anunţat că în localitatea Crucea, în zona numită “Colacu”, râul Bistriţa, a ieşit din albia minoră, aceasta fiind blocată de un pod de gheaţă, ce se întindea pe o suprafaţă de aproximativ trei kilometri.

Astfel, scurgerea se realiza prin albia majoră a râului şi punea în pericol o gospodărie, în cazul în care debitul ar fi crescut mai mult.

Lucătorii ISU au intervenit la faţa locului, cu două echipaje de militari de la Detaşamentul de Pompieri Vatra Dornei, împreună cu jandarmi şi lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Crucea.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, a anunţat că a fost realizat un dig din saci de nisip, pe o distanţă de 30 de metri, astfel încât, în cazul creşterii debitului apei, să nu fie inundate locuinţa şi anexele aflate sub ameninţare.

În după amiaza zilei de vineri, situaţia se află sub control.

Prefectul Florin Sinescu, preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, şi generalul de brigadă Ion Burlui, inspectorul şef al pompierilor militari suceveni, se află în zona localităţii Crucea şi monitorizează situaţia de acolo, urmând ca, dacă se impune, să fie luate şi alte măsuri de protecţie.

comments

comments