full screen background image

Sucevenii nu se înghesuie să plătească taxele şi impozitele locale

plata taxe    Conducerea Primăriei municipiului Suceava este dezamăgită de numărul mic al contribuabililor care, în noul an, s-au prezentat la ghişee pentru a-şi achita impozitele şi taxele locale.

Primarul Ion Lungu a precizat că, dacă în anii anteriori cozile erau impresionate, acum, acestea lipsesc cu desăvârşire.

Lungu: “O spun cu un pic de amărăciune, dacă în alţi ani nu se putea respira de oameni, din păcate acum este cam gol pe la casierii. În primele două zile de la deschiderea anului fiscal 2015, s-au încasat numai 250.000 de lei. Aceasta comparativ cu anii anteriori, în care plăţile făcute de contribuabili, atât în cash, cât şi cu cardul, au fost duble.”

În baza Legii nr. 571/2003 privind Codul  fiscal, rămâne valabilă  acordarea de facilităţi fiscale, respectiv a unei reduceri cu 10% pentru achitarea integrală a impozitelor pe teren şi clădiri, până la 31 martie 2014, atât de către persoanele fizice, cât şi de către cele juridice.

Acelaşi bonus este acordat şi în cazul impozitului pe mijloacele de transport cu tracțiune mecanică și a impozitului pentru autovehiculele de transport marfă cu masa totală autorizată egală  sau mai mare de mare de 12 tone.

Din categoria veniturilor proprii ale bugetului local fac parte impozitul şi taxa pe clădiri, impozitul şi taxa pe teren, impozitul pe mijloacele de transport, taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi autorizaţiilor, taxa pentru folosirea mijloacelor de reclamă şi publicitate, impozitul pe spectacole, taxa hotelieră, taxele speciale, alte taxe locale, amenzile şi penalităţile aferente impozitelor şi taxelor locale, taxele timbru etc.

comments

comments