full screen background image

Preoții din Botoșani au sfințit apa de la robinet

prbt     Preoții din Botoșani au oficiat, de Bobotează, o slujbă de sfinţire a apei din bazinele firmei de distribuire a apei potabile, astfel că la robinet curge acum apă binecuvântată, relatează Digi 24.

Astfel, trei preoți au sfințit bazinele cu apă de unde este alimentat orașul, în prezența autorităților locale și județene din Botoșani.

Potrivit preoților, apa care va curge în perioada următoare la robinetele celor peste 30.000 de familii racordate la sistemul centralizat are proprietăţi speciale.

“Trebuie să specificăm că nu curge agheasmă acum, ci este o apă binecuvântată, este cu o funcție purificatoare, curățitoare și va curge atâta vreme cât în tradiția nostră tradiția spune că timp de 8 zile apa schimbă firea, deci, până pe data de 14, apa are o altă valoare”, a afirmat preotul Daniel Dascălu.

“Încercăm să promovăm o tradiție de mii de ani a poporului român la un nivel mai mic, la nivelul celor care dau apă, la nivelul celor care se pun în slujba orașului Botoșani și a locuitorilor săi,” a motivat Adi Petrușcă, director adjunct al Nova Apa Serv Botoșani.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza