full screen background image

Două persoane rănite, după un accident în lanţ cauzat de viscol, în Bălcăuţi

METEO - BACAU    Marţi, pe DN 17A, în localitatea Bălcăuţi, o femeie, de 37 de ani,  din oraşul Siret conducea un autovehicul, din direcția municipiului Rădăuți, către orașul Siret.

În același timp, din direcția Siret, către municipiul Rădăuți, se deplasa autoturismul condus de un cetățean ucrainean, de 36 de ani.

Pe scaunul din dreapta, în calitate de pasager, se afla un bărbat, de 53 de ani, cu domiciliul stabil în București.

Din cauza viscolului foarte puternic, a vizibilității reduse sub 3 metri și a carosabilului acoperit cu zăpadă, conducătorii celor două autoturisme nu au putut aprecia corect distanța dintre vehicule și s-au acroșat.

Au oprit imediat autoturismele, fără a-și lua nici o măsură de siguranță, deși vizibilitatea era aproape zero, și au coborât pentru a evalua pagubele.
Văzând că pagubele sunt nesemnificative, au hotărât să-și continue drumul și s-au îndreptat către autoturisme.

Femeia a urcat la volan, moment în care autoturismul ei a fost lovit, din față, de autoturismul condus de un bărbat, de 38 de ani, din oraşul Solca.
În urma impactului, autoturismul condus de bărbatul de 38 de ani a ricoșat și a lovit și autoturismul condus de ucrainean, surprinzându-i și accidentându-i uşor pe şofer şi pasagerul acestuia, aflaţi pe carosabil, lângă autoturism.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-le recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

comments

comments