full screen background image

Prognoza meteo în ţară, miercuri şi joi

frig     Miercuri, vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -14 grade în Transilvania şi -2 grade, izolat, în Oltenia, iar cele minime se vor situa între -28 de grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi -7 grade în sudul Banatului.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare la începutul şi sfârşitul intervalului, când, cu totul izolat, va fulgui. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în prima parte a zilei la munte şi în sud-estul ţării. În zonele joase de relief, izolat, va fi ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.

Joi, deşi valorile termice vor marca o creştere uşoară faţă de intervalul precedent, vremea se va menţine deosebit de rece, geroasă mai ales dimineaţa şi noaptea, în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -12 grade în Transilvania şi -2…-1 grad în sud-vestul teritoriului, iar cele minime se vor situa între -18 şi -7 grade, cu valori mai scăzute în depresiuni, spre -25 de grade, dar şi mai ridicate în sudul Banatului, spre -3 grade. Cerul va avea înnorări în vestul, nordul şi centrul ţării, unde, local, mai ales seara şi noaptea, va ninge. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, în a doua parte a intervalului, la munte şi în regiunile estice. În zonele joase de relief, îndeosebi dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse se va semnala ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.

comments

comments