full screen background image

Iohannis: Creşterea bugetului Apărării, una dintre priorităţile mandatului meu

klaus johannis     Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la ceremonia de învestitură a noului şef al Statului Major General, că una dintre priorităţile mandatului său este creşterea bugetului Apărării.

“Voi declanşa consultări cu partidele parlamentare pentru încheierea unui acord politic cu scopul asigurării, în 2017, a unui prag minimal de 2% din PIB pentru Apărare”, a spus Klaus Iohannis, adăugând că va face demersurile necesare pentru a se asigura că “acest obiectiv va fi menţinut cel puţin 10 ani”.

Iohannis a menţionat că, împreună cu ceilalţi factori de decizie ai statului cât şi cu partenerii străini, va face tot posibiliul pentru găsirea soluţiilor realiste de alocare a resurselor bugetare pentru a permite finanţarea sistemului militar.

“Nu voi accepta ca în viitor, Guvernul indiferent cine îl conduce, să nu respecte finanţarea asumată pentru armată”, a mai spus preşedintele.

El a anunţat că propune tuturor factorilor politici să îşi asume acest obiect.

“Mai mult, propun tuturor factorilor politici, atât de la guvernare cât şi de la Opoziţie, să îşi asume clar menţinerea acestui minim obiectiv pentru cel puţin zece ani, astrfel încât să asigurăm predictibilitatea cheltuielilor, mai ales în ceea ce priveşte pregătirea şi programele de înzestrare?, a spus şeful statului.

Iohannis a declarat că este o bucurie şi o mândrie de a se afla în faţa celor care “constituie un etalon al profesionalismului şi al onoarei” în faţa poporului român.

“Este o bucurie şi o mândrie să aflu astăzi în faţa reprezentanţilor instituţiei care, de-a lungul timpului, a constituit etalonul profesionalismului şi al onoarei în faţa poporului român. Încrederea de care se bucură Armata României, şi totodată recunoaşterea valorii sale de către aliaţii noştri, au fost câştigate cu greu, dar pe merit de fiecare dintre cei pe care îi reprezentaţi”, a mai spus preşedintele Klaus Iohannis, prezent la ceremonie.

comments

comments