full screen background image

Iohannis a invitat liderii partidelor la consultări

Klaus Iohannis     Preşedintele Klaus Iohannis a invitat liderii partidelor politice parlamentare la consultări, săptămâna viitoare.

Întâlnirea şefului statului cu partidele politice ar putea avea loc în zilele de 12 şi 13 ianuarie, discuţiile urmând a se purta în decursul a două zile, au declarat, pentru Mediafax, surse politice.

Astfel, în prima zi preşedintele va discuta cu partidele aflate în coaliţia aflată la guvernare, iar a doua zi, cu partidele din Opoziţie.

Discuţiile preşedintelui Klaus Iohannis cu liderii partidelor politice parlamentare vin la o săptămână după ce şeful statului a avut întâlniri cu miniştrii Gabriel Oprea, Mircea Duşa şi Bogdan Aurescu, pe domeniile care vizează activitatea preşedintelui, potrivit prevederilor constituţionale.

De asemenea, Iohannis a avut o discuţie, lunea trecută, şi cu premierul Victor Ponta, pe tema bugetului de stat pe 2015, pe care l-a şi promulgat, şi pe tema alocării suplimentare de 0,3% din PIB pentru Apărare, acest subiect urmând să se afle pe agenda discuţiilor la nivelul Uniunii Europene.

După întâlnire, premierul Ponta a scris pe Twitter, după discuţia avută la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis, că a fost întâlnirea sa “săptămânală” cu şeful statului, pe subiecte obişnuite de colaborare instituţională şi urări de “La mulţi ani”. “Am avut întâlnirea săptămânală cu preşedintele Iohannis – subiectele obişnuite de colaborare instituţională! Şi urări de La mulţi ani”, a afirmat Ponta, pe Twitter.

comments

comments