full screen background image

Deficit de medici şi asistente medicale, în cabinetele şcolare din Suceava

medic de familie     Autorităţile sucevene au prelungit contractul pentru asigurarea fondurilor necesare acoperirii cheltuielilor de personal aferente medicilor, stomatologilor, asistenţilor medicali, precum şi a cheltuielilor cu medicamente şi materiale sanitare din cabinetele de pe lângă unităţile şcolare.

Contractul este valabil până la 31 decembrie 2014, prelungirea intervenind pentru o perioadă de 3 luni, respectiv până la semnarea contractului de finanţare pe anul 2015,cu suma reapartizată din bugetul Ministerului Sănătăţii.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat că, la momentul respectiv, Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică, va comunica şi suma necesară pentru asigurarea acestor cheltuieli de funcţionare a cabinetelor de medicină şcolară.

Începând cu 1 iulie 2009, la Primăria municipiului Suceava a fost înfiinţat Compartimentul de medicină şcolară, structurat în Biroul de medicină şcolară generală şi Biroul de medicină şcolară dentară.

Acestea funcţionează în subordinea Serviciului de autoritate tutelară, din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială, cuprinzând 11 cabinete de medicină generală şi 8 cabinete de medicină dentară.

În cabinetele de pe lângă unităţile şcolare sunt prevăzute 60 de posturi, dintre care 48 pe latura de medicină şcolară generală, iar 12 în domeniul medicinii dentare.

Pe raza municipiului Suceava funcţionează 40 de unităţi de învăţământ preşcolar, gimnazial şi liceal, la care sunt înscrişi 21.452 de preşcolari şi elevi.

La aceştia se adaugă 9.000 de studenţi ai Universităţii „Ştefan cel Mare”, datele fiind valabile pentru anul 2014-2015.

Conform ultimelor reglementări legale în vigoare, privind asistenţa medicală a preşcolarilor, elevilor, şi elevilor, norma de personal s-a modificat.
Aşa se face că, în municipiul Suceava, la numărul de copii şi tineri cuprinşi în sistemul sucevean de învăţământ, deficitul este de 7 medici şi 8 asistente medicale.

comments

comments