full screen background image

Întârzieri pe Aeroportul Otopeni din cauza ninsorii abundente

otopeni-interior     Întârzieri pe Aeroportul Otopeni. Unele zboruri au la decolare întârzieri de două ore, determinate de necesitatea degivrării aeronavelor şi de operaţiunile de deszăpezire, informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, citată de Mediafax. Nicio cursă nu a fost până acum anulată.

Potrivit comunicatului companiei, pe Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” Bucureşti (AIHCB) şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa “Aurel Vlaicu” (AIBB AV), traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, cu ninsoare abundenă şi vânt cu rafale care transportă zăpada la sol.

”Traficul pe Aeroportuil Henri Coandă se desfășoară în condiții de iarnă. Asta însemnănd că fiecare aeronavă, înainte de decolare trece prin operațiunea de degivrare, operațiune obligatorie și care se desfășoară cu pasagerii la bord, chiar înainte de decolare, care conduce implicit la întârzieri. De asemenea, se intervine constant pe piste, platforme și căile de rulare pentru deszăpezire, astfel încât, cumulate, acestea pot conduce la întârzieri. Vorbim despre întârzieri care se apropie de două ore, asta și din cauza faptului suntem pe vârful de trafic de dmineață la plecări, fapt care, evident nu permite degivrarea tuturor aeronavelor simultan”, a declarat pentru B1 TV, Valentin Iordache, purtator de cuvânt al Aeroportului Otopeni.

”Condițiile meteo sunt dificile și în restul Europei, dar faptul că o cursă este sau nu anulată, este decis strict de reprezentanții companiei aeriene. Dacă nu sunt îndeplinite condițiile de siguranță, se ia automat decizia de întârziere sau de anulare a unei curse aeriene până când se vor îndeplini aceste condiții”, a adăugat reprezentantul Aeroportului.

Astfel, se recomandă ca pasagerii să își ia toate măsurile pentru a ajunge la timp la aeroport pentru că formalitățile se desfășoară normal, conform programului stabilit, a mai spus Iordache.

Capitala şi judeţul Ilfov sunt sub cod galben de ninsoare, viscol şi polei, de duminică seară până luni la ora 18.00.

comments

comments