full screen background image

Activităţi ale jandarmilor în intervalul 24 – 27 decembrie

jandarmi-1     În perioada 24 – 27 decembrie, 90 de jandarmi au desfăşurat zilnic misiuni de asigurare şi de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, atât independent, cât şi în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, fiind pregătiţi să acţioneze, conform competenţelor, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor.

De asemenea, au fost asigurate măsurile de ordine publică în timpul manifestărilor cultural-artistice prilejuite de programul „Crăciun în Bucovina 2014”, jandarmii acţionând pentru buna desfăşurare a spectacolelor şi festivalurilor de datini şi obiceiuri organizate în mai multe localităţi din judeţ.

Jandarmii din cadrul celor 8 posturi montane şi-au desfăşurat activităţile în zonele cu densitate mare de unităţi de cazare, în zonele de agrement şi în cele cu afluenţă considerabilă de turişti, pe trasele turistice şi pe pârtia „Parc” din Vatra Dornei, precum şi în apropierea mănăstirilor. Nu au fost înregistrate situaţii care să impună intervenţia jandarmilor montani pentru salvarea şi evacuarea persoanelor aflate în dificultate.

În această perioadă, au fost aplicate un număr de 32 de sancţiuni contravenţionale pentru fapte de tulburare a ordinii publice şi au fost constatate 2 infracţiuni.

În ziua de 24 decembrie, în apropierea Complexului Comercial Bazar şi în Piaţa Mică din municipiul Suceava, jandarmii din cadrul Detaşamentului de Intervenţie Suceava au depistat trei persoane (o femeie în vârstă de 54 de ani şi doi minori cu vărsta de 15, respectiv 16 ani, toţi din municipiul Suceava) care comercializau obiecte artizanale pe bază de amestecuri pirotehnice, fără respectarea condiţiilor legale. În cauză au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea unor fapte susceptibile de a fi infracţiunea de deţinere sau comercializare de obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice din clasele II –IV. Persoanele în cauză şi cele 23 de cutii cu petarde găsite asupra lor au fost predate Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava în vederea continuării cercetărilor.

Jandarmii vor acţiona şi în zilele următoare pentru buna desfăşurare a manifestărilor prilejuite de sărbătorile de iarnă, precum şi în sistem integrat, în cooperare cu efective ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, pentru prevenirea tulburării ordinii publice şi a faptelor antisociale.

O atenţie deosebită va fi acordată manifestărilor organizate în ziua de 31 decembrie în localităţile Suceava, Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Rădăuţi, Dolhasca, Liteni şi Vicovu de Sus cu prilejul trecerii în noul an.

Cu această ocazie, 227 de jandarmi vor asigura, alături de lucrători ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava şi ai structurilor de poliţie locală, măsurile de ordine publică la aceste evenimente.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava va lua toate măsurile pentru asigurarea unei reacţii oportune în cazul producerii unor situaţii de urgenţă sau pentru intervenţia la evenimentele sesizate prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.

Acţiunile jandarmilor vor avea un caracter preponderent preventiv şi vor viza asigurarea unui climat favorabil derulării evenimentelor organizate la nivelul localităţilor, depistarea şi sancţionarea celor care comit fapte antisociale, precum şi respectarea normelor legale vizând comercializarea sau folosirea de obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

comments

comments