full screen background image

82 de misiuni ale pompierilor militari suceveni, începând cu Ajunul Crăciunului

pompieri     În intervalul 24 decembrie, ora 8:30 – 28 decembrie, ora 8:30, pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava au intervenit în 82 de misiuni.

Dintre acestea, au fost nouă intervenţii pentru localizarea şi lichidarea unor incendii, 59 de misiuni SMURD, şapte accidente rutiere şi şapte alte intervenţii în domeniul de activitate specific.

Incendiu în comuna Cacica

Pompieri militari de la Garda de intervenţie Solca, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Ocolului Silvic Cacica, precum şi alţi cetăţeni ai comunei, au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un fond forestier de pe raza localităţii Cacica.
La sosirea echipajelor, ardeau cu flacără vegetaţie uscată, lăstari de arbori regeneraţi natural şi resturi de exploatare forestieră, existând pericolul de propagare la întregul fond forestier.
Incendiul a fost anunţat pe 24 decembrie, la ora 14:52 şi lichidatla ora 17:00.
Au ars în jur de 3.000 de metri pătraţi de vegetaţie uscată şi resturi de exploatare forestieră. Flăcările au degradat aproximativ 30 de puieţi de răşinoase şi foioase, cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani.
Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
Forţele participante la intervenţie au salvat fondul forestier.
Nu s-au înregistrat victime omeneşti.

Incendiu în localitatea Dealu

Militarii Detaşamentului de pompieri Suceava, împreună cu membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Zvoriştea, au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui C-tin B., din satul Dealu, comuna Zvoriştea.
La sosirea echipajelor, ardea acoperişul casei, construită din lemn, cu învelitoare din azbociment, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă.
Incendiul a fost anunţat pe 26 decembrie, la ora 19:31 şi lichidat la ora 21:50.
Au ars acoperişul casei pe o suprafaţă de 60 de metri pătraţi, diverse materiale depozitate în podul locuinţei şi aproximativ 300 de kilograme de porumb. S-au degradat planşeul şi pereţii casei, precum şi tâmplăria din lemn (patru uşi şi trei ferestre).
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de coşul de fum neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile.
Pompierii au salvat restul casei de locuit şi bunurile din interior.
Nu s-au înregistrat victime omeneşti.

Incendiu în comuna Arbore

Pompieri militari de la Garda de intervenţie Solca, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Arbore şi Cajvana, au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Dimitrie P., din comuna Arbore.
La sosirea echipajelor, ardeau violent depozitul de furaje şi adăpostul de animale, construcţie corp comun din lemn, cu învelitoare din azbociment, existând pericolul de propagare la casa de locuit, la o anexă şi la gospodăria învecinată.
Incendiul a fost anunţat pe 26 decembrie, la ora 23:15 şi lichidat la ora 1:35.
Au ars depozitul de furaje şi adăpostul de animale pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi, aproximativ trei tone de fân, patru metri cubi lemn de foc şi 500 de kilograme de porumb boabe. S-au degradat pereţii construcţiei, utilaje agricole şi două tone de fân. În incendiu au pierit un cal, trei porci şi 30 de păsări de curte.
Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric neizolat corespunzător.
Pompierii au salvat locuinţa şi anexa proprietarului, precum şi gospodăria învecinată.
Nu s-au înregistrat victime omeneşti.

Incendiu în localitatea Văleni

Detaşamentul de pompieri Fălticeni, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Mălini şi Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă Cornu Luncii, au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de vacanţă, ce aparţine lui Ionel N., pe raza satului Văleni, comuna Mălini.
La sosirea echipajelor, ardeau acoperişul şi mansarda casei de vacanţă, construită din BCA şi lemn, cu învelitoare din tablă, existând pericolul de propagare la întreaga construcţie, la magazia de lemne şi la o cabană aflată în imediata apropiere.
Incendiul a fost anunţat pe 27 decembrie, la ora 1:32 şi lichidat la ora 4:00.
Au ars acoperişul casei pe o suprafaţă de 90 de metri pătraţi, mansarda pe 45 de metri pătraţi şi obiecte de mobilier de la parterul clădirii. S-au degradat pereţii portanţi.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de un burlan metalic amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile.
Pompierii au salvat restul casei de vacanţă, magazia de lemne şi cabana învecinată.
Nu s-au înregistrat victime omeneşti.

Incendiu în oraşul Milişăuţi

Detaşamentul de pompieri Rădăuţi şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Milişăuţi au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o stână ce aparţine lui Vasile Ţ., amplasată pe raza oraşului Milişăuţi.
La sosirea echipajelor, ardea o anexă, existând pericolul de propagare la saivanul cu oi şi la depozitul de furaje. Animalele se aflau deja într-o zonă de siguranţă.
Incendiul a fost anunţat pe 27 decembrie, la ora 11:20 şi lichidat la ora 12:45.
Au ars construcţia din lemn pe 30 de metri pătraţi, mobilier de bucătărie şi materiale textile aflate în interiorul anexei.
Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic generat de o sobă fără acumulare de căldură, lăsată nesupravegheată.
Pompierii au salvat saivanul de oi şi depozitul de furaje.
Nu s-au înregistrat victime omeneşti.

Incendiu în comuna Marginea

Militarii Detaşementului de pompieri Rădăuţi au intervenit cu două autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la casa de locuit a Vioricăi G., din comuna Marginea.
La sosirea militarilor, ardeau mocnit planşeul şi un perete din dormitor, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă.
Incendiul a fost anunţat pe 27 decembrie, la ora 19:58şi lichidat la ora 21:40.
Au ars planşeul şi peretele pe o suprafaţă de 20 de metri pătraţi şi s-au degradat soba, ceilalţi pereţi ai camerei şi o porţiune de 15 metri pătraţi din planşeu.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de sistemul de încălzire alimentat în exces şi neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile.
Pompierii militari au salvat casa proprietarei.
Din fericire, nici în acest caz nu s-au înregistrat victime omeneşti.

comments

comments