full screen background image

250 de poliţişti la datorie, în perioada sărbătorilor de iarnă

iarna-politist     În ziua de Crăciun, la nivelul I.P.J. Suceava  aproape 250 de poliţişti au fost la datorie pentru ca întreaga comunitate să petreacă sărbătorile în condiţii de linişte şi siguranţă.

Poliţiştii au intervenit la aproape 229 de solicitări primite din partea cetăţenilor, au aplicat peste 85 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 22.500 de lei şi au constatat 24 de infracţiuni.

La 25 decembrie, ca în fiecare zi a anului, polițiștii suceveni au fost la datorie pentru prevenirea faptelor antisociale şi protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.

Măsurile adoptate de conducerea I.P.J. Suceava şi efortul poliţiştilor şi-au atins scopul – în ziua de Crăciun, pe raza județului Suceava nefiind înregistrate evenimente deosebite sau cu impact în planul ordinii şi siguranţei publice, iar cetăţenii s-au bucurat în linişte de Sărbătoarea Naşterii Domnului.

În cadrul activităţilor desfăşurate ieri, poliţiştii au constatat 24 de infracţiuni, dintre care 17 de natură judiciară, 4 la regimul circulaţiei rutiere, 1 la regimul silvic şi 2  alte genuri.

Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat  85 de sancţiuni, în valoare de 22.580 de lei.

Astfel, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 16 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea nr.61/1991 cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 66 de sancţiuni contravenţionale, au retras 2 certificate de înmatriculare şi au reţinut 7 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Poliţiştii aflaţi în misiuni au intervenit la aproape 229 de solicitări ale cetăţenilor, peste 155 dintre acestea fiind apeluri prin serviciul de urgenţă 112.

Și în perioada următoare, poliţiştii suceveni vor fi la datorie, pregătiţi să intervină atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale şi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente ce pot afecta liniştea cetăţenilor.

Mai mult, având în vedere atenţionarea meteorologică Cod galben de ninsori, vânt, polei, precipitaţii mixte, ce a fost emisă la nivelul judeţului Suceava în intervalul 26.12.2014, ora 20.00- 29.12.2014, ora 23.00,  la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava sunt asigurate capabilitățile necesare de acţiune şi intervenţie pentru participarea la înlăturarea, sau limitarea posibilelor evenimente negative produse pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Poliţiştii reamintesc cetăţenilor faptul că, circulaţia rutieră, în sezonul rece, reprezintă o încercare şi pentru cei mai experimentaţi conducători de autovehicule, sens în care  se impun o serie de măsuri preventive ce vizează:
– echiparea corespunzătoare a autovehiculului cu cauciucuri de iarnă și mijloace antiderapante;
– verificarea stării tehnice a mijloacelor auto prin asigurarea soluţiei de antigel şi a uleiurilor de iarnă pentru motor, transmisie, direcţie, funcţionarea corespunzătoare a instalaţiei de climatizare  și verificarea dispozitivelor de iluminare şi semnalizare;
– adaptarea vitezei la condiții de drum, ceața, poleiul, carosabilul umed şi mâzga reprezentând factori determinanți în producerea unor evenimente rutiere. Astfel, evitarea manevrelor bruşte, atât la frânare cât şi la efectuarea virajelor, adoptarea unei conduite preventive şi anticiparea eventualelor pericole, constituie factori importanți pentru siguranţa  participanților la traficul rutier.

În perioada următoare prezenţa autovehiculelor de intervenţii, ale administratorilor de drumuri, care vor efectua lucrări de îndepărtare a zăpezii de pe partea carosabilă, va fi obişnuită.

Facilitarea intervenţiei acestor autovehicule/utilaje este absolut obligatorie pentru toţi conducătorii auto. Astfel este necesară păstrarea unei distanţe apreciabile faţă de acestea pentru a evita avarierea mijloacelor auto, spargerea parbrizelor sau alte incidente şi pentru a le permite efectuarea manevrelor impuse de specificul intervenţiei.

În localităţile urbane este necesar ca alegerea locurilor de oprire a autovehiculele să se efectueze fără a afecta fluiditatea circulaţiei, pentru a facilita curăţirea zăpezii de pe carosabil şi, de ce nu, pentru a evita avarierea acestora de alte autovehicule în derapaj etc.

Nu în ultimul rând, polițiștii atrag atenţia pietonilor asupra modului în care traversează drumurile publice, dar şi asupra faptului că pe căile de comunicații care nu sunt prevăzute cu trotuare sau poteci laterale, trebuie să circule numai pe partea stângă a drumului şi cât mai departe de suprafaţa de rulare.

În speranţa că toţi participanți la traficul rutier se vor comporta în mod corespunzător în această perioadă şi că la sfârşitul anotimpului rece vom fi în măsură să constatăm o reducere a numărului şi consecinţelor accidentelor de circulaţie polițiștii suceveni vă urează DRUM BUN, FĂRĂ EVENIMENTE ŞI SĂRBĂTORI FERICITE ÎN CONTINUARE.

comments

comments