full screen background image

15 localităţi din patru judeţe, fără energie electrică din cauza viscolului

contor electric     Mai multe localităţi din judeţele Constanţa, Tulcea, Călăraşi şi Ialomiţa au rămas fără energie electrică, după ce rafalele puternice de vânt au afectat zeci de posturi de tranfornare şi linii de medie tensiune.

Potrivit unui comunicat al Enel Distribuţie Dobrogea, luni dimineaţă, la ora 11.00, în judeţul Constanţa erau nealimentate parţial două linii electrice aeriene de medie tensiune şi 13 posturi de transformare, fiind afectate localităţile Carvăn şi Oltina, în timp ce în judeţul Tulcea au rămas nealimentate total două linii electrice aeriene de medie tensiune şi parţial trei linii electrice aeriene de medie tensiune, precum şi 42 de posturi de transformare, fiind afectate Jijila, Chilia, Vulturu, Gordova, Băltenii de Jos şi parţial Cerna.

Cele mai multe localităţi fără curent electric sunt în judeţul Călăraşi – Ştefăneşti, Odaia, Craiu, Bordee, Săpunari, Drajna, Perişoru şi Valea Roşie, după ce şi aici din cauza viscolul au rămas nealimentate total două linii electrice aeriene de medie tensiune şi parţial patru linii electrice aeriene de medie tensiune, dar şi 32 posturi de transformare, iar în Ialomiţa este afectată parţial numai localitatea Ţăndărei.

Reprezentanţii Enel spun că printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi şi conductori rupti, chiciură depusă pe elemente de reţea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vântului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vântului şi se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate).

În pofida condiţiilor meteo severe cu rafale de vânt de peste 80km/h şi a condiţiilor de circulaţie rutieră dificile, a drumurilor blocate si a lipsei vizibilitaţii în teren de sub 50 de metri, echipele Enel Distributie Dobrogea şi de contractori lucrează pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor.

Judeţul Constanţa este luni, până la ora 14.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, viteza vântului depăşind la rafală 70 de kilometri pe oră, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Avertizarea nowcasting este valabilă până la ora 14.00, în special în nordul judeţului Constanţa.

“Se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 70 km/h, izolat ninsori viscolite”, se arată în avertizare.

Administraţia Naţională de Meteorologie emisese, luni dimineaţă, o avertizare cod galben de ninsoare şi viscol pentru judeţul Constanţa.

comments

comments