full screen background image

Mesajul de Crăciun al Regelui Mihai

regele mihai     Regele Mihai le-a transmis în Ajunul Crăciunului tuturor românilor un mesaj publicat pe site-ul Casei Regale în care vorbește și despre rezultatul alegerilor prezidențiale soldate cu victoria lui Klaus Iohannis, remarcând numărul “neașteptat” de mare de votanți.

“Natiunea noastra a avut de facut la sfarsitul anului o importanta alegere democratica. Neasteptat de multi oameni si-au exercitat dreptul de vot, ceea ce da speranta si bucurie. Tara insa trebuie sa ramana unita, fiindca interesele fundamentale ale Romaniei sunt deasupra conjuncturii, deasupra puterii vremelnice si a preferintelor politice. Sper ca, de aici incolo, domnia legii si respectul fata de rostul institutiilor Statului sa fie de neclintit”, se arătă în mesajul de Crăciun al regelui Mihai.

Suveranul laudă și sectorul privat din România, care “s-a străduit să sporească prosperitatea societății noastre, chiar în condiții descurajante, dând dovadă de creativitate, însuflețire și patriotism. Avem în țară comunități cu oameni foarte gospodari și pricepuți, în frunte”.

Regele vorbește și despre Revoluție, arătând cât de mult s-a schimbat țara din 1940 până astăzi. El își exprimă recunoștința și față de militarii români, “care au devenit admirați în lumea transatlantică pentru cât de mult realizează cu resurse financiare atât de modeste”.

Bătrânii singuri și copiii despărtiți de părinți nu sunt nici ei uitați.

“Gândul meu se îndreaptă către batranii singuri, către copiii care cresc departe de ai lor, către cei de toate vârstele care nu au cum să-și vadă de sănătate așa cum trebuie.

În zilele acestea, ne gândim la lecția de iubire, suferință și modestie a Domnului Nostru Isus Hristos. Nașterea Domnului aduce cu sine un desăvârșit exemplu de bunătate, de altruism, de grijă față de aproapele tău și un neclintit atașament față de familie.

Transmit întregii noastre națiuni, trăitoare în țară și în Republica Moldova, precum și tuturor românilor din alte părți ale lumii, iubirea și nădejdea mea!

Așa să ne ajute Dumnezeu!”, își încheie regele mesajul de Crăciun.

comments

comments