full screen background image

Șeful Serviciului de Informaţie şi Protecţie Internă Suceava, reținut pentru 24 de ore

arestat     Procurorii DNA Suceava au dispus, luni seară, reţinerea pentru 24 de ore a şefului Serviciului de Informaţie şi Protecţie Internă Suceava, Cristian Macsim, acuzat de patru fapte de abuz în serviciu şi de două fapte de favorizarea făptuitorului.

Surse judiciare au precizat că Macsim că a respins un raport informativ referitor la implicarea procurorului Dumitru Dîmbu în muşamalizarea unui accident rutier petrecut în anul 2010, în care a fost implicat agentul de poliţie Iulian Lămăşanu, care conducea maşina poliţiei având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală şi a provocat un accident.

Procurorii anticorupţie îl mai acuză pe Cristian Macsim că a mai respins şi alte rapoarte informative ale unor ofiţeri din subordinea sa.

În acelaşi caz, a mai fost pus sub control judiciar agentul de poliţie Constantin Chichiriţă, din Frătăuţii Noi, acuzat că a fabricat probe într-un dosar pe care îl cerceta şi învinuit pentru cercetare abuzivă, fals intelectual şi uz de fals.

Cercetările procurorilor DNA continuă cu audierea altor suspecţi.

Procurorii DNA Suceava au efectuat, luni, percheziţii la poliţişti din Frătăuţii Noi, Voitinel, Rădăuţi, Vicovu de Sus şi Suceava, într-un dosar privind fapte de corupţie.

comments

comments