full screen background image

Modificările privind legislaţia pieţei de capital, aprobate de Guvern

Guvernul-Romaniei     Modificările privind legislaţia pieţei de capital au fost aprobate, marţi, de Guvern, prin ordonanţă de urgenţă, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Corneliu Calotă, precizând că miniştrii nu au intervenit asupra textului faţă de forma aflată pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Iniţial, proiectul a fost promovat ca proiect de lege, iar ultima formă releva faptul că prevederea referitoare la eliminarea pragului de deţinere la societăţile de investiţii financiare (SIF), de 5% din totalul acţiunilor, a fost retrasă, fiind însă menţinută creşterea pragului de deţinere la operatorii de piaţă, de la 5% la 20% din totalul acţiunilor.

Proiectul iniţial, prezentat la începutul lunii octombrie, prevedea că pragul maxim obligatoriu pentru deţinerile de acţiuni la SIF-uri va fi eliminat, iar acţionarii societăţilor vor avea libertatea să stabilească, dacă doresc, o limită în acest sens, în timp ce plafonul pentru participaţiile la operatorii de piaţă va creşte de la 5% la 20%.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 297/2004 privind piaţa de capital a vizat şi modificarea a două alineate din articolul 240, privind condiţiile de cvorum şi majoritate la ridicarea dreptului de preferinţă şi creşterea capitalului social cu aport în natură.

comments

comments