full screen background image

Elevii rădăuţeni premiaţi la olimpiade, recompensaţi cu bani de către Consiliul Local

Olimpiada    Consilierii locali ai municipiului Rădăuţi, întruniţi, marţi, în şedinţă de îndată, au aprobat Regulamentul de premiere a elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar care au obtinut premii şi menţăuni la Olimpiade Internaţionale, Olimpiade Naţionale, Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, precum şi la Campionatele Naţionale Şcolare Sportive.

Consilierii au votat în unanimitate acest proiect, care cuprinde şi recompensarea profesorilor care au pregatit elevii pentru obţinerea acestor performanţe.

Premiile acordate vor consta în bani, sumele fiind cuprinse între 300 şi 1.000 de lei, atât pentru elevi, cât şi pentru dascăli.

Un premiu de 2.600 de lei va fi acordat elevului Tudor – Costel Creţu, care a obţinut, în acest an, medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Astrofizică şi Astronomie, dar şi alte numeroase premii la Olimpiadele din Singapore, Kazahstan şi România.

Primarul interimar al municipiului Rădăuţi, Tiberiu Maerean, apreciază că aceşti copii, împreună cu profesorii care îi îndrumă, trebuie aduşi în prim planul comunităţii.

Maerean: “Dorinţa noastră este de a recompensa şi de a stimula, cât mai mult, copiii care au obţinut rezultate deosebite în activitatea olimpică din acest an, atât la olimpiadele ştiinţifice, cât şi la cele sportive sau culturale. Noi am apreciat că aceşti copii au fost lăsaţi într-un con de umbră de către societate, în ansamblu, şi nu este corect. Ei sunt nişte elemente deosebite şi trebuie să-i aducem în prim planul vieţii noastre rădăuţene. Împreună cu dascălii lor, care au adus o contribuţie deosebită la realizarea lor şcolară şi profesională.”

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Suceava

comments

comments