full screen background image

Răsturnare de situaţie în Republica Moldova

vlad filat     Liderul Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova (PLDM), Vlad Filat, este de părere că formațiunile proeuropene care au șansa să formeze o coaliție de guvernare trebuie să inițieze un dialog cu Partidul Comuniștilor (PCRM).

Într-un interviu acordat agenției Unimedia, Vlad Filat a declarat că, în contextul actual din Republica Moldova, este nevoie de un dialog serios și responsabil cu formațiunea comuniștilor, trecându-se peste divergențele de ordin ideologic.

“Acest dialog e necesar pentru a realiza consolidarea societății, asigurarea unității ei”, a susținut Filat.

El a ținut să precizeze că acest dialog cu PCRM trebuie purtat nu de un singur partid, ci de toate cele trei formațiuni proeuropene care au câștigat alegerile de la 30 noiembrie.

De amintit că Partidului Liberal Democrat, Partidul Liberal și Partidul Democrat urmează să dețină împreună 55 de mandate în noul legislativ cu 101 locuri, un număr suficient pentru formarea unei majorități parlamentare în vederea votării unui guvern, dar insuficient pentru a vota președintele sau pentru a modifica sau schimba Constituția.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza