full screen background image

Tenorul Sorin Ursan, la VIVA FM: “Trebuie să existe o preocupare pentru talente!”

sorin ursan     L-am urmărit cu sufletul la gură, muți de uimire și admirație, cântând în timp ce desena la show-ul concurs “Românii au talent”.

Tenorul sucevean Sorin Ursan Delaclit stârnește ropote de aplauze oriunde merge.

Azi dimineață, a fost invitatul matinalilor, la “Dimineți animate”.

Și, chiar dacă studioul de emisie ar fi fost amenajat într-o hală, cu siguranță vocea tenorului ar fi zăpăcit microfoanele.

Cântare, artă, grafică, un multitalent, un om care a crezut mereu în destinul lui.

“Lucrez la foc continuu, ca să zic așa, orice moment care poate fi exploatat îl exploatez, ultimele lucrări au fost făcute în timpul predicii la biserică. Orice moment e bun pentru artă, până și banalul bilet de maxi taxi poate fi transformat într-o lucrare de artă”.

Totul ține de înzestrare, inspirație și de  o anumită curiozitate artistică. În ceea ce privește participarea la un concurs de talente, Ursan a spus:

“Participarea la un concurs de genul „Românii au talent” poate fi o provocare în sine. Muzica de acest gen atrage pentru că este o muzică specială, zic eu, este o muzică a sufletului, e o muzică a inimii, într-un limbaj mai poetic. Dacă o interpretezi cum trebuie și redai toate trăirile, cel care te ascultă vibrează, la fel și tu trebuie să vibrezi”.

O chestiune care ține de educație, de cultură.

“Sunt mai mulți factori adunați și care contribuie la formarea gustului pentru acest gen de muzică”, a completat artistul.

Peisajul muzical actual românesc e invadat de tot soiul de genuri muzicale. Cum își găsește un tenor locul în tot acest amalgam de stiluri?

“Eu, de exemplu, dacă ar fi să schimb genul de muzică, o pot face. Dar să faci trecerea de la  genurile muzicale actuale la interpretarea unei arii de opera…e puțin probabil că se poate face asta”.

“Românii au talent” a fost o ocazie pentru tenorul sucevean de a arăta unei țări întregi pasiunea cu care un artist trăiește arta.

“A fost o experiență unică, deosebită, un spectacol grandios, în care sunt angrenate toate forțele, de la sunetiști, sală, lumini, la public, prezentatori, totul este ca la carte, regizat și pus la punct. Doar se invită în scenă materia primă și se face totul.

Pentru mine a fost și este o realizare, o carte de vizită. În urma acestui spectol, mulți au deschis ușile”.

Care este drumul unui artist, cum răzbate, cum își face cunoscută arta?

“Sunt mulți artiști care au ceva de spus, și aici nu fac referire la mine, sunt mulți artiști care pot face lucruri minunate și, din păcate, nimeni nu I caută, nimeni nu-i cheamă, nimeni nu îi dezvoltă…

Cineva trebuie să își ia obligația în acest sens. Trebuie să existe o preocupare pentru talente. Dacă faci ceva deosebit, e imposibil să fii dat deoparte!

Îți marchezi locul, îți câștigi respectul. Am cântat și în baruri și în fel de fel de locații și nu sunt o persoană cu mofturi sau cine știe ce idei preconcepute”, a mai spus tenorul Sorin Ursan Delaclit.

comments

comments