full screen background image

Parlamentarii, din nou generoși cu Biserica

Biserica_Sf._Apostoli_Petru_si_Pavel_din_Solca3     Senatorii şi deputaţii din comisia de buget sunt generoşi cu Biserica.

Ei au majorat consistent sumele destinate cultelor prin adoptarea unor amendamente la bugetul de stat. Aleşii au suplimentat şi fondurile destinate Bisericii Ortodoxe din afara graniţelor ţării.

Aleșii au suplimentat bugetul cu 45 de milioane de lei. Astfel, bugetul a crescut de la 6,2 milioane de lei la 51 de milioane de lei.

Banii vor fi folosiți pentru salarizarea clerului, programe sociale, educaționale, refacerea și construirea bisericilor.

Comisiile de buget-finanţe au adoptat, joi, bugetul Secretariatului General al Guvernului, acceptând amendamente de suplimentare cu 350.000 lei pentru sprijinirea BOR din afara graniţelor şi 536.000 lei pentru proiecte interetnice şi de combatere a intoleranţei.

Secretarul general al Guvernului, Ion Moraru, a precizat că bugetul SGG este unul relativ mic, de 842 milioane de lei, după ce CNADR a trecut de la SGG la Ministerul Transporturilor. El a spus că acest buget asigură buna funcţionare a activităţilor. Cela două amendamentele au fost adoptate la propunerea senatorului PSD Viorel Arcaş şi a grupului UDMR.

Astfel, a fost adoptată suplimentarea bugetului SGG cu 536.000 lei pentru programe şi proiecte interetnice şi de combatere a intoleranţei, precum şi cu 350.000 lei pentru sprijinirea Bisericii Ortodoxe Române din afara graniţelor, pentru susţinerea personalului clerical din afara graniţelor.

comments

comments