full screen background image

Falşii “instalatori” au mai făcut o victimă, o bătrână din Suceava

portofel cu bani     Poliţia municipiul Suceava a fost sesizată, miercuri dimineaţă, de o femeie, de 84 de ani, din localitate, despre faptul că, în data de 16 decembrie, în jurul orei 11.15, doi bărbaţi necunoscuţi i-au sustras, din locuință, suma de 4.200 de lei.

Din primele cercetări, polițiști au stabilit faptul că,în ziua respectivă, la uşa persoanei vătămate s-au prezentat doi bărbaţi necunoscuţi, îmbrăcaţi în salopete, care i-au cerut să-i primească în apartament, pentru a verifica conductele de apă rece, deoarece se aud zgomote pe instalaţie.

Astfel, în timp ce reclamanta era în bucătărie cu unul dintre bărbaţi, celălalt a sustras, din sufragerie, suma de 4.200 de lei, după care au plecat.

A dou zi, victima a constatat furtul sumei de 4.200 de lei și a sesizat poliția.

În cauză, s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

Mediatizarea aproape zilnică a cazurilor, dar şi a recomandărilor cu caracter preventiv cu privire la înşelăciunile prin diferite metode şi desfăşurarea de acţiuni de informare cu grupurile ţintă vulnerabile au dus la creşterea gradului de responsabilitate al cetăţenilor.

Totuşi, în continuare, există şi persoane care dau dovadă de credulitate şi cad în plasa infractorilor.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la măsurile preventive pe care cetăţenii trebuie să le ia în cazul în care sunt abordaţi  prin aceste metode şi să nu dea curs unor astfel de solicitări.

De asemenea, solicită cetăţenilor să informeze poliţia de îndată în cazul unor astfel de situaţii, astfel încât să se poată dispune măsuri operative care să conducă la identificarea infractorilor şi la recuperarea prejudiciilor.

Nu de puţine ori, aşa-zisele controale sau verificări ale apometrelor sau a altor sisteme şi instalaţii sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în locuinţa victimei, iar în momente de neatenţie sunt sustrase bunuri şi valori  din casă.

De aceea, li se recomandă cetăţenilor să nu lase să intre în locuinţă persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societăţile de gaz, energie electrică fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile.

Tuturor celor care au de făcut diverse reparaţii în gospodărie, li se recomandă să angajeze firme autorizate şi să nu se încreadă în preţul mic oferit de aceste persoane.

În cazul în care aveţi suspiciuni cu privire la faptul că sunteţi înşelaţi, apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!

comments

comments