full screen background image

Consilierii suceveni vor, neapărat, să transforme sediul APM în grădiniță

apm suceava    După mai multe încercări nereușite, proiectul pentru înființarea unei grădinițe cu program prelungit în cartierul Obcine, în sediul Agenției de Protecție a Mediului, proiect avansat de consilierii locali din opoziție, a avut trecere.

Astfel, primarul Ion Lungu a fost delegat să facă demersurile necesare pentru realizarea obiectivului.

Adresa directorului APM, Vasiel Oşean, adresată legislativului – în care se preciza că sediul în discuție este concesionat din anul 1994 de statul român pe o perioadă de 99 de ani și că o eventuală scoatere din spațiu  “ar dezorganiza activitatea”  – a fost considerată de consilierul PNL, Neculai Barbă,  “făcută la mișto, cu obrăznicie și cu chestiuni false”.

Mai rezervat a fost colegul din PSD, Eugen Girigan, care a încercat un amendament, prin care primarul Lungu să fie mandatat să găsească un spațiu pentru grădiniță oriunde în cartierul Obcine, nu neapărat în sediul APM.

Din cauza părerilor divergente tot mai pronunțate, s-a solicitat pauză de consultări, după care amendamentul lui Girigan nu a trecut.

La votul proiectului, 13 dintre cei 22 de consilieri prezenți au fost pentru, astfel încât primarul Lungu a fost pus în încurcătură:  trebuie să facă demersuri, la Guvern, pentru scoaterea din sediu a unei instituții aparținând unui minister.

comments

comments