full screen background image

Românii mănâncă 1 milion de porci de Crăciun

porc craciun     Românii mănâncă de Crăciun aproximativ 1 milion de porci, reprezentând 14% din consumul anual, spune Ioan Ladoşi, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, în ferme se taie într-un an aproximativ 3,5 milioane de porci, dintre care, de Crăciun, în jur de 400.000. Totodată, se importă anual 1,6 milioane de porci, 200.000 dintre animale intrând în ţară în perioada Crăciunului.

„Putem estima că, pe lângă aceştia, într-un an românii taie în curţile proprii aproximativ 2 milioane de porci, dintre care 400.000 în perioada Crăciunului”, a mai spus reprezentantul patronatului.

“Consumul anual de carne de porc pe an este totuşi mic în România, de 20 de kilograme, la jumătate faţă de media europeană”, a mai spus Ladoşi.

comments

comments