full screen background image

Directorul APM: “Se intenţionează dezorganizarea Agenţiei pentru Protecţia Mediului”

osean viva     Conducerea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava ia atitudine faţă de intenţia consilierilor locali ai noului PNL de a „confisca” imobilul în care această instituţie îşi desfăşoară activitatea de circa 20 de ani, pentru a-l transforma într-o grădiniţă cu program prelungit.

Într-o adresă trimisă autorităţilor municipale, semnată de directorul executiv Vasile Oşean, lucrătorii Agenţiei pentru Protecţia Mediului îşi exprimă „surprinderea şi îngrijorarea faţă de intenţia manifestată public şi instituţional, de a se dezorganiza APM, prin preluarea sediului acestei instituţii şi cu atribuţii specifice, clar reglementate de legislaţia românească în vigoare”.

Oficialii APM susţin că, pe lângă costurile publice ridicate, transformarea clădirii în grădiniţă va însemna dezafectarea şi mutarea într-o „locaţie incertă şi cel mai probabil improprie” a laboratoarelor de mediu, cu toate facilităţile specifice.

Aceasta în condiţiile în care, ocupând etajul al doilea, laboratoarele de analize fizico-chimice pe probe de aer, apă, sol şi deşeuri sunt printre puţinele din ţară acreditate RENAR, alături de cele din Bucureşţi, Galaţi şi Bacău.

Sediul APM este amplasat pe 2.500 de metri pătraţi, suprafaţă proprietate a statului român, concesionată de la Consiliul Local pe o perioadă de 99 de ani, şi pentru care, anual, Agenţia achită o redevenţă de 2.408 euro.

comments

comments