full screen background image

Cod galben de ceață în Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea

ceata     Este cod galben de ceaţă, marți dimineață, în jumătate de ţară. Local, vizibilitatea este scăzută sub 200 de metri, iar izolat sub 50. Avertizarea este valabilă şi pentru Capitală, iar atenţionarea s-ar putea prelungi. În unele zone se va produce inclusiv polei şi burniţă.

”Avem ceaţă în special în Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea şi pe arii restrânse în Transilvania. În aceste zone vizibilitatea este redusă sub 200 de metri. La ora 11 expiră atenționările, dar în multe din zone se poate prelungi acest cod.”, a declarat Alina Răbuga de la Centrul Infotrafic.

Ceaţă va fi toată ziua în Sudul şi Estul ţării, spun meteorologii. În Banat şi în Crişana va ploua. Cei mai afectaţi de atenţionările nowcastig sunt şoferii.

”Pe drumurile naționale și europene aferente județelor Iași, Botosșani, Cluj, Vaslui, Ialomița, Olt, Teleorman, se circulă în conditii de ceață. În județul Mureş, pe DN 15, vizibilitatea este scăzută sub 100 de metri, iar pe autostrada A1, ceața a redus vizibilitatea sub 150 de metri”, a mai spus Alina Răbuga.

comments

comments