full screen background image

Dispută pe locuri în Parlament la învestirea președintelui ales

Klaus Iohannis     Invitații lui Klaus Iohannis de la ceremonia de depunere a jurământului sunt motiv de nemulțumire pentru senatori, care susțin că nu va fi loc în sala de plen, dacă președintele ales va aduce prea multe persoane care să asiste la ceremonie.

Klaus Iohannis ar avea 138 de invitați pe data de 21 decembrie, atunci când va depune jurământul. Asta în condițiile în care, potrivit unui calcul, nu ar fi loc pentru toți invitații, alături de deputați și senatori. În ședința Birourilor Permanente reunite, senatorii s-au arătat nemulțumiți de acest lucru pentru că nu ar avea  loc în sala de plen.

Potrivit unui calcul, dacă s-ar pune la socoteală și invitații lui Klaus Iohannis, nu ar fi loc în sală.

S-a mai discutat o soluție de compromis. Există varianta unei săli în care să se amenajeze un monitor, astfel încât cei care nu au loc în sala de plen să meargă în acea sala de unde să privească ceremonia.

Situația a fost explicată ulterior de secretarul Camerei Deputaților, Nicolae Mircovici, care a dat asigurări că pe 21 decembrie toți invitații vor avea loc în sala de plen.

”Sunt asigurate pentru 500 de senatori și deputați în sală și diferența în cele două balcoane care sunt destinate acestui scop. Din experiența tuturor anilor de până acum niciodată, nici măcar la jurământul Parlamentului nu s-au acoperit toate locurile. Invitații președintelui Iohannis categoric au rezervată partea din dreapta a tribunei. A fost o singură observație, din partea unui coleg senator, care, din câte știu eu este la primul mandat și nu a avut experiența unor astfel de activități.”, a spus Mircovici.

comments

comments