full screen background image

Darius Vâlcov vrea un nou Cod Fiscal

.    Ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, propus pentru portofoliul Finanțelor Publice, vrea un pact fiscal cu mediul politic și mediul de afaceri, pentru promovarea unui Cod Fiscal care să se aplice din 2016 și să vizeze o perioadă de cinci ani.

Darius Vâlcov a declarat luni, la audierile în comisiile reunite de buget — finanțe ale Parlamentului, că își propune ca, în perioada 15 ianuarie — 15 martie, Codul Fiscal și Codul de procedură fiscală să fie dezbătute cu mediul de afaceri și mediul politic, iar în perioada 15 martie — 15 mai, dezbaterea să continue în Parlament, astfel încât la finalul sesiunii viitoare cele două coduri și legea redevențelor să iasă îmbunătățite din Parlament și să fie aplicate din 2016.

Forma (celor două coduri — n.r.) pe care o vom definitiva (cu mediul de afaceri și cel politic — n.r.) mi-aș dori să cuprindă următorii cinci ani de zile. Aș vrea ca acest acord, acest pact fiscal, să fie unul valabil pe cinci ani de zile și de aceea am nevoie atât de sprijinul dumneavoastră politic, cât și de sprijinul mediului de afaceri, a afirmat Vâlcov.

Ministrul delegat pentru Buget a mai spus că, în perioada 15 mai — 15 iulie, vor începe discuții cu partenerii sociali pentru un plan de salarizare pentru doi ani de zile, 2016 și 2017.

comments

comments