full screen background image

Viceprimarul Sucevei, la VIVA FM: “Firma Pfeiffer nu trebuie să mai participe la nicio licitaţie în România”

Ovidiu Doroftei viva     Firma “Pfeiffer”, cea care realizează modernizarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare în muncipiul Suceava, realizează lucrările de mântuială, susţine viceprimarul localităţii reşedinţă de judeţ, Ovidiu Doroftei.

Invitat în emisiunea “Faţă în faţă”, difuzată, joi, la Radio VIVA FM Suceava, Doroftei a exemplificat cu mai multe străzi din cartierul Obcine.

Doroftei: “Dacă ar fi să mă refer la cartierul Obcine, pe strada Rulmentului s-a intervenit de câteva ori, s-a reparat şi, acum, iarăşi sunt probleme. Pe Dornelor, pe Corneliu Coposu, pe Bistriţei, unde găsim movile de beton, pentru că s-a lucrat tot de mântuială. Deci, ca să spunem foarte clar, cum am spus şi în ultima şedinţă de Consiliu Local, aceste lucrări sunt făcute de mântuială. Asta e opinia mea şi sunt foarte atent la ceea ce spun.”

Viceprimarul Ovidiu Doroftei speră ca, la sfârşitul contractului cu firma “Pfeiffer”, să fie executate garanţiile de bună execuţie.

Doroftei: “Am spernaţa că, la sfârşitul contractului, vor fi executate garanţiile de bună execuţie, pentru că asta nu e bună execuţie. Nu pot fi predate şi preluate asemenea amplasamente.”

Viceprimarul Sucevei nu înţelege de ce, în momentul în care s-au evaluat ofertele pentru modernizarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare în muncipiul Suceava, nimeni nu a cerut explicaţii pentru costul atât de mic cu care “Pfeiffer” a câştigat atribuirea lucrărilor.

Doroftei: “Mă întreb de ce, în momentul în care s-a evoluat, din totalul ofertelor depuse pentru această lucrare, n-a cerut nimeni explicaţii pentru un cost atât de mic, cum este cel cu care Pfeiffer a câştigat şi i-a fost atribuită această lucrare. Pentru că, iată, costul foarte mic, îi determină pe ei acum să spună că nu le ajung banii, să presteze această lucrare cu eficienţă şi cu un randament sporit, în aşa fel încât să fi fost deja încheiat tot programul.”

Ovidiu Doroftei se aşteaptă ca, la finalul proiectului, autoritatrea contractantă, adică ACET Suceava, să dea firmei constructoare un calificativ “pe măsură”, pentru ca “Pfeiffer” să nu mai poată participa şi la alte licitaţii.

Doroftei: “Şi, la fel de bine, mă aştept ca, la sfârşitul contractului, autoritatea contractantă, respectiv ACET Suceava, să dea un calificativ pe măsură, în aşa fel încât Pfeiffer să nu mai poată participa la nicio licitaţie în România. Despre asta e vorba. Pentru că există şi această posibilitate. Şi am cerut-o şi în şedinţa de Consiliu Local. Constructori sunt, slavă Domnului! Şi din cei care lucrează bine şi din cei care lucrează mai puţin bine. Dar cei care lucrează mai puţin bine, staţi, fraţilor, acasă, nu vă bateţi joc de municipiul acesta, de 100.000 de suflete şi de banii noştri! De banii noştri din taxe şi impozite, de banii noştri pe care îi băgăm în reparatul maşinilor, de banii noştri pe care îi vom băga în aducerea străzilor la starea iniţială.”

Viceprimarul Doroftei a mai spus că reprezentanţii firmei “Pfeiffer” au cerut extinderea contractului cu un an de zile, lucru care, în cel mai bun caz, va amâna finalizarea proiectului până în luna noiembrie a anului viitor.

comments

comments