full screen background image

Ponta: Premierul nu poate nici să taie, nici să crească bugetul

ponta     Victor Ponta a declarat vineri că premierul nu poate nici să taie și nici să crească bugetul de stat și a susținut că întârzierea aprobării proiectului de buget în Executiv este cauzată de necesitatea finalizării datelor macroeconomice și introducerea acestora în sistem.

”După finalizarea datelor macroeconomice și macrobugetare este nevoie de procedura de introducere în sistem. S-a lucrat și aseară toată noaptea și de dimineață. Când este gata, vine bugetul la Guvern și după îl trimitem la Parlament. Bugetul este lucrul cel mai important. Dincolo de faptul că Ponta ieri a tăiat bugetul DNA. (…) Eu nu am acces la datele din bugete atâta timp cât ele sunt la fiecare ordonator de credite. Ceea ce pot să vă asigur este că ministrul Bugetului, dl Vâlcov, este cel care a coordonat zeci, sute de persoane. (…) Datele se construiesc nu pe ce vreau eu sau vrea cineva, ci pe numărul de personal, cheltuieli, bunuri, servicii, titluri executorii. Toate lucrurile acestea se fac pe baza datelor pe care le-am negociat cu Comisia Europeană și Fondul Monetar Internațional”, a spus Ponta, la Parlament.

El a afirmat că vineri după-amiază bugetul urmează să fie adoptat de Executiv, după care va fi transmis Parlamentului.

”Noi îl adoptăm ca proiect, merge la Parlament, Parlamentul României îl dezbate, îl amendează dacă este cazul, după care se duce la președintele României, care trebuie să-l promulge. Dacă vrem să le spunem oamenilor adevărul, să nu-i mai prostim în continuare cu Ponta care taie bugetul, Ponta nu poate nici să taie, nici să crească bugetul. (…) Nu pot nici să-l tai, nici să-l măresc. (…) Ce este important în noul buget (…) nu există taxe și impozite noi, absolut toate drepturile și măsurile economice adoptate și aflate în vigoare, indexarea pensiilor (…) toate sunt incluse în buget”, a adăugat Ponta.

comments

comments