full screen background image

Autorii unui furt comis în urmă cu o lună, în Vicovu de Jos, identificaţi de poliţişti

furturi-din-locuinte     În dimineaţa zilei de 10 noiembrie, la ora 09.52, prin 112, un bărbat, din municipiul Suceava, a sesizat faptul că imobilul situat în comuna Vicovu de Jos, aparținând tatălui său, Dorel P. , de 53 de ani, din oraşul Siret, a fost spart de către hoți.

La fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești.

În urma activităților desfășurate la fața locului, s-a stabilit că imobilul proprietatea lui Dorel P. nu este locuit de proprietar, fiind lăsat în grija unui vecin.

În ultima perioadă de timp, imobilul a fost renovat, proprietarul verificând imobilul ultima dată în 7 noiembrie.

În urma cercetării la fața locului, s-a stabilit faptul că, în perioada 7 – 10 noiembrie, persoane necunoscute au pătruns, prin spargerea geamului, în garajul imobilului de unde au sustras scule electrice.

De asemenea, s-a constatat faptul că autorii faptei au escaladat bucătăria de vară, au pătruns în podul acesteia, de unde au intrat în interior, iar din dormitor, au sustras, dintr-o vitrină, un ceainic din alamă și o lampă tip veioză tot din alamă.

Valoarea  prejudiciului a fost de 1.000 de lei.

În urma activităţilor investigative efectuate şi în baza probatoriului administrat de Secția 4 poliţie Rurală Gălăneşti, s-a solicitat, iar instanța de judecată a încuviințat, percheziționarea imobilului ce aparține Verginiei B. şi a imobilului ce aparține lui Gheorghe B., de   33 de ani, ambii din comuna Vicovu de Jos, ocazie cu care au fost identificate și ridicate toate bunurile reclamate a fi furate din locuința părții vătămate.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 7 – 10 noiembrie, pe timpul nopții, Gheorghe B. a pătruns, prin spargerea geamului, în garajul imobilului părții vătămate și, apoi, în incinta imobilului, de unde a sustras mai multe bunuri.

Toate bunurile ridicate cu ocazia perchezițiilor domiciliare au fost restituite părții vătămate, prejudiciul fiind recuperat în totalitate.

Totodată, au fost extinse cercetările, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi a identificărilor tuturor participanţilor la punerea în executare a rezoluţiei infracţionale.

Astfel, s-au administrat probe certe cu privire la persoana lui Gheorghe Ş., de 21 de ani, din comuna Vicovu de Jos, care a participat la săvârşirea faptei în calitate de coautor.

De la acesta a fost recuperat un telefon mobil, sustras din imobilul persoanei vătămate, iar în cauză s-a dispus, prin ordonanţă confirmată de procurorul de caz, continuarea certărilor şi faţă de acesta, în calitate de suspect.

Cercetările continuă în cauză, urmând a se dispune procedural, prin unitatea de parchet competentă.

comments

comments