full screen background image

Vremea se va ameliora, joi şi vineri

frig     Joi, vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor, dar noaptea va fi mai rece decât precedentele. Cerul va fi variabil ziua în Oltenia şi mai mult noros în rest. Îndeosebi în prima parte a intervalului, local vor cădea precipitaţii slabe mixte în jumătatea nord-vestică a teritoriului. În restul ţării acestea se vor semnala cu totul izolat, ziua, în timp ce noaptea, pe arii restrânse în extremitatea de sud-est vor fi mai ales ploi şi lapoviţă cu depunere de polei.

Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 8 grade, iar cele minime între -5 şi 2 grade, uşor mai ridicate pe litoral. Izolat dimineaţa şi local noaptea, în zonele joase se va semnala ceaţă.

Vineri, vremea va fi în general frumoasă, dar relativ rece dimineaţa şi noaptea în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, mai ales ziua, în Maramureş şi în zona Carpaţilor Orientali, unde local vor cădea precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare, dar şi în Dobrogea, unde izolat vor mai fi în special ploi slabe. Mai ales dimineaţa şi noaptea, local în zonele joase va fi ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte şi pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 10 grade, iar cele minime se vor încadra între -8 şi 3 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei, spre -10…-13 grade.

comments

comments