full screen background image

SITUAŢIA TRAFICULUI LA ORA 09:00

autostrada     Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că la această oră nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vremii sau a vreunui eveniment rutier şi nici probleme majore în ceea ce priveşte fluenţa traficului pe principlale artere rutiere.

Pe autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti se semnalează precipitaţii sub formă de ploaie, iar la kilometrul 56 s-a acumulat apă pe ambele sensuri, existând risc de acvaplanare.

În judeţul Argeş, pe DN7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea, pe raza localităţilor Cotmeana şi Morăreşti, se semnalează precipitaţii sub formă de ninsoare, iar în judeţul Gorj, pe DN67C Novaci – Rânca, între kilometrii 25 şi 34, stratul de zăpadă măsoară aproximativ 1 centimetru, cu precizarea că se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialelor antiderapante.

Având în vedere că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cu cod galben referitoare la precipitaţii sub formă de ploaie, burniţă, lapoviţă şi ninsoare, valabilă până astăzi, la ora 10:00, pentru a preveni producerea accidentelor rutiere pe drumurile publice, sfătuim conducătorii auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, să manifeste prudenţă sporită la volan, să mărească distanța de siguranță față de vehiculele dinainte şi să evite să se angajeze în depăşiri dacă nu este neapărat necesar. De asemenea, trebuie ţinut cont de faptul că ploaia îndepărtează materialul antiderapant, existând risc de formare a poleiului.

Conform informaţiilor primite de la Serviciul de Poliţie Transporturi Maritime, au fost deschise, cu ora 7:00, pentru traficul maritim, porturile Constanţa Nord şi Constanţa Sud. Rămân închise porturile Mangalia şi Midia, din cauza vântului puternic, cu precizarea că, pentru judeţele din Dobrogea, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, în această dimineaţă, o avertizare nowcasting cu cod galben, referitoare la intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 55 – 65 km/h.

Secţia Regională de Poliţie Transporturi Craiova informează că secţia de cale ferată 909 Roşiorii de Vede – Alexandria fost deschisă traficului feroviar astăzi, cu ora 08:30. Reamintim că traficul feroviar a fost oprit între staţiile de cale ferată Plosca şi Alexandria, la kilometrul feroviar 209+600 de metri, unde au fost create breşe în terasamentul căii ferate pentru a se reduce riscul de inundare a unei zone locuite.

comments

comments