full screen background image

Primăria suceveană își schimbă din nou planurile în eventualitatea falimentului “Termica”

Termica     Primăria suceveană se întoarce de unde a plecat – actuala legislaţie nu permite preluarea în serviciu propriu a 157 de salariaţi de la “Termica”, aşa încât Consiliul Local va aviza, probabil, înființarea unei societăți comerciale pe care să o administreze.

Anterior, aleșii locali au respins ideea unei societăți, pe motiv că implică cheltuieli prea mari și că nu garantează preluarea serviciului de distribuție a agentului termic la o viitoare licitație.

Primarul Ion Lungu a declarat, amiercuri, că va solicita Guvernului aprobarea suplimentării personalului administrației locale, dar s-a arătat, totuși, sceptic, în această privință.

Lungu: “În măsura în care, Doamne fereşte!, nu găsim aceste soluţii, mă voi întoarce în Consiliul Local cu propunerea de a face o societate în care Primăria să fie acţionar majoritar. Legea prevede că acestă societate trebuie să meargă la licitaţie, poate are şanse să şi câştige. Deci, în varianta în care nu vom reuşi să preluăm acest serviciu în cadrul Primăriei Suceava, voi propune să facem o societate nouă, în care Consiliul Local să fie acţionar sută la sută.”

comments

comments