full screen background image

Ponta: Nu susținem proiectul privind pensiile speciale ale parlamentarilor

ponta     Premierul Victor Ponta a reiterat, miercuri, în ședința de Guvern că proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari nu se bucură de susținerea Executivului. „Nu susținem proiectul”, a asigurat el.

„Mai vreau să spun public că poziția doamnei ministru Plumb, exprimată ieri în Parlament, de respingere a unor pensii speciale este poziția Guvernului și o susținem în continuare. Nu susținem proiectul privind pensiile parlamentarilor, cred că un sistem de pensii echilibrat își dorește toată lumea și avem încă de făcut eforturi în această direcție, iar soluția nu este să avem pensii speciale

Ieri, ministrul Muncii, Rovana Plumb, asigura că Guvernul nu va susține aceste pensii speciale pentru parlamentari.

„Din punctul de vedere al Guvernului, în calitatea pe care o am de ministru al Muncii, nu susținem aceste pensii speciale pentru parlamentari”, a declarat ea.

O poziție oficială a venit și din partea Partidului Social Democrat. Purtătorul de cuvânt al partidului a declarat că PSD nu susţine proiectul deputatului Anghel Stanciu, considerând că parlamentarilor trebuie să li se calculeze pensia pe principiul contributivităţii, ca pentru toţi cetăţenii.

Potrivit proiectului, aleşii vor primi bani mai mulţi, în funcţie de mandatele de parlamentar. Cei care au un mandat vor primi 2.000 de lei, cei cu două mandate, 3.000 de lei, iar cei cu trei mandate, 4.000 de lei. Dacă proiectul de lege intră în vigoare, plata banilor se va face începând cu 2010, eşalonat. Iniţiatorii legii sunt 11 parlamentari PSD şi unul de la PDL. Proiectul a fost respins de Senat.

comments

comments