full screen background image

La Suceava se vor face liste de așteptare pentru alimentele de la Uniunea Europeană

Ajutoare-comunitare     Ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană pentru persoane defavorizate vor fi distribuite, în municipiul Suceava, din incinta CONSUC Burdujeni, cel mai probabil de la jumătatea săptămânii viitoare.

Interesant este că pe listele Primăriei figurează 6.324 de beneficiari, iar pe cele ale Prefecturii 10.850, în ideea că vor exista liste suplimentare.

Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, că ridicarea produselor alimentare se va face pe baza cuponului primit prin poștă și a reamintit cât va primi fiecare beneficiar.

Lungu: “Fiecare pachet conţine 4 litri de ulei, 4 kg de zahăr, 6 kg de făină, 6 kg de mălai, 2 pungi de paste făinoase, 8 conserve de carne de porc, 6 conserve de carne de vită şi 10 cutii de conservă de pate de ficat.”

Lungu a mai adăugat că, la punctul de distribuire, vor fi întocmite liste de așteptare cu 400 de beneficiari pe zi, pentru a nu se crea îmbulzeală, iar ordinea va fi asigurată de Poliția Locală.

Pot primi ajutoare familiile şi persoanele singure beneficiare de venit minim garantat; familiile beneficiare de alocaţie complementară; şomerii cu o indemnizaţie de până la 400 de lei; pensionarii cu o pensie sub 400 de lei; beneficiarii indemnizaţiei sociale pentru pensionari, al căror venit se află sub 400 de lei pe lună; persoanele cu handicap grav, adulţi şi copii; persoanele beneficiare ale prevederilor legilor speciale.

comments

comments