full screen background image

Fostul viceprimar de Fălticeni, la VIVA FM: “Cine are sânge de trădător, va trăda și pe laiță!”

gheorghe aldea falticeni     Fostul viceprimar de Fălticeni, Gheorghe Aldea, crede că traseismul politic face mult rău, cu referire la Ordonanța 55/2014, privind migraţia aleşilor locali, care a modificat raportul de forțe din legislativul local.

Invitat la emisiunea “Faţă în faţă”, difuzată, marţi, de Radio VIVA FM Fălticeni, Aldea a spus că “cine are sânge de trădător, va trăda și pe laiță”, cu trimitere la colegii din Consiliul Local care şi-ai schimbat formaţiunea politică din care fac parte, în urma ordonanţei.

Aldea: “Din punctul meu de vedere, cine are sânge de trădător, va trăda și pe laiță, cum se spune! Nicio problemă, domnii de la PSD au vrut majoritate, şi-au făcut majoritate singuri, acum au și postul de viceprimar. Asta e. Ce a votat lumea şi ce majoritate avem, în momentul de faţă, în Consiliul Local… Traseismul politic face mult rău democraţiei actuale din România. La prima bătaie de vânt, te înclini din dreapta la stânga sau invers…”

Aldea a mai spus că schimbarea sa din funcţia de viceprimar este o “mare porcărie”, atât timp cât nu i s-a reproşat nimic din punct de vedere profesional.

Aldea: “Dacă vreţi punctul meu de vedere, este o mare porcărie! Atât timp cât n-ai ce să-i reproșezi unui viceprimar, care a fost un mandat întreg pe timpul lui Tofan, doi ani şi jumătate pe timpul lui Coman, ce motive ai să-l dai afară? Dacă avem alegeri parlamentare, se schimbă majoritatea, schimbăm şi primarul. Dacă avem alegeri prezidenţiale, se schimbă majoritatea, schimbăm şi primarul. În ritmul acesta, Consiliul Local nu va avea destui membri pentru funcţia de viceprimar. Ar trebui să se revină la legea care a fost până în 2004. Viceprimarul ales de Consiliul Local, îşi pierde calitatea de consilier, intră următorul pe listă, şi intră în executiv sută la sută – primar, plus viceprimar. Dar, a fost, probabil, o ambiţie personală a cuiva. Viața merge, pur și simplu, înainte. Întotdeauna, în viață, am știut şi să câștig și să pierd. Oricum, roata este rotundă şi se învârte. Cu o anumită viteză – mai mare sau mai mică.”

În cadrul emisiunii, a fost abordată şi mult discutata problemă a repartizării locuințelor ANL pentru tineri, respinsă de trei ori de Consiliul Local Fălticeni.

Inițiatorul proiectului, primarul Cătălin Coman, afirma, la sfârşitul lunii noiembrie, că refuzul constant al consilierilor este “o bătaie de joc” la adresa tuturor celor care au dreptul legal să intre în locuințele ANL şi a spus că “s-au calculat și s-au răscalculat listele, iar punctajele sunt absolut în regulă”.

Cei din opoziție au reclamat nereguli în circuitul corespondenței dintre compartimentele Primăriei, includerea în lista de priorități a unor persoane care nu au făcut cerere individual și în nume propriu, precum și semnături diferite ale acelorași persoane.

Fostul viceprimar de Fălticeni, Gheorghe Aldea, membru în Comisia de repartiţie, consideră că şi-a făcut treaba, dar precizează că nu avut acces la dosare până cu o oră şi jumătate înainte de începerea primei şedinţe care avea pe ordinea de zi proiectul repartizării locuințelor ANL.

Aldea: “În luna septembrie, eu am terminat treaba de membru în comisie cu o oră şi jumătate înainte de începerea şedinţei de Consiliu Local, când domnul primar deja convocase persoanele cărora li se repartizaseră locuinţele. I-am spus primarului Coman că, după ce am văzut eu în dosare, nu pot vota aşa ceva. În primul rând, lipsa de semnături a cererilor, apoi, cereri pentru locuinţe sociale trecute la locuinţe ANL etc. Le-am explicat și colegilor din grup că eu nu pot să votez așa ceva, dar ei pot face ce vor. După ce s-a întâmplat la prima şedinţă, am făcut demersuri să continuăm, să vedem registrele de intrare-ieşire. Să facem legătura dintre numărul de pe cererea de solicitare a locuinţei şi numărul din registrul de intrări-ieşiri. Şi am avut mari surprize, am văzut numere greşite, date greşite. Proiectul domnului primar, neavând majoritatea calificată pentru patrimoniu, nu a trecut. Noi am continuat demersurile şi am obţinut accesul la documente după nişte schimburi de adrese nu prea ortodoxe, pentru că, practic, un consilier are acces la orice document din Primăria municipiului Fălticeni, ca să poată vota în cunoştinţă de cauză. Am trimis Primăriei o adresă prin care comunicam ce nereguli am găsit noi în dosare. Am primit  un răspuns aproximativ, nesatisfăcător. De accea, ne-am adresat organelor competente, adică Serviciului DNA Suceava. Cam aici ne aflăm, în momentul de faţă.”

comments

comments