full screen background image

Bunuri provenite din furturi, găsite în urma unei percheziţii imobiliare în Rădăuţi

computer     În ultimele două săptămâni, în municipiul Rădăuţi au fost sesizate mai multe furturi înregistrate cu autori necunoscuţi.

Poliţiştii judiciarişti au conexat cauzele şi au desfăşurat activităţi investigative, rezultând similitudini privind modul de operare şi locaţiile vizate – respectiv, societăţi comerciale lipsite de sisteme de securitate.

Astfel, la data de 29 noiembrie, în jurul orei 07.51, un angajat al unei societăţi comerciale din Rădăuţi a sesizat, prin 112, faptul că, în noaptea precedentă, persoane neidentificate au pătruns prin efracţie în magazinul de piese auto, de unde au sustras mai multe bunuri.

La faţa locului s-a constatat că în noaptea de 28/29 noiembrie, persoane neidentificate au pătruns în sediul magazinului, prin forțarea unei uşi termopan, iar din interior au sustras un monitor, o unitate de calculator, un telefon mobil şi o suma de bani , valoarea prejudiciului fiind de cca. 4.000 de lei.

De asemenea, la data 2 decembrie, la ora 08:14,  Poliţia municipiului Rădăuţi a fost sesizată, de un bărbat, de 75 de ani, localnic, cu privire la faptul că în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie, persoane necunoscute au pătruns prin efracţie într-o frizerie şi într-un coafor.

Ulterior, în jurul orei 10:00, un alt bărbat, de 45 de ani din localitate, a sesizat faptul că persoane necunoscute au pătruns într-un  atelier foto-video şi au sustras bunuri în valoare de circa 500 de lei

Având în vedere datele obţinute în urma activităţilor investigative, marţi, 9 decembrie, poliţiştii din cadrul biroului de investigaţii criminale, în colaborare cu cei din cadrul Biroului de Ordine Publică, au executat o percheziţie domiciliară la locuinţa lui Gheorghe M., de 49 de ani, din municipiul  Rădăuţi.

Au fost descoperite şi ridicate bunuri electronice şi scule electrice provenite din mai multe furturi din societăţi şi din auto, comise în perioada noiembrie – decembrie 2014.

De asemenea, au fost identificate şi audiate mai multe persoane care sunt cercetate în cauzele aflate în lucru la Poliţia Municipiului Rădăuţi, privind furturi din societăţi şi din auto.

Totodată,  a fost probată activitatea infracţională a trei minori, de 15 ani, toţi din localitate, în şapte cauze penale cu autori necunoscuţi, printre care şi furturile din perioada 29 noiembrie – 2 decembrie.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăinuire şi furt, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a tuturor persoanelor implicate, urmând să se dispună procedural, prin unitatea de parchet competentă.

comments

comments