full screen background image

Primele pachete cu ajutoare alimentare de la UE vor fi distribuite în județ

Ajutoare-comunitare   De pe 15 decembrie, în judeţul Suceava vor fi distribuite pachetele cu produse alimentare din stocurile comunitare de intervenţie pentru persoanele cele mai defavorizate.

Pentru început, ajutoarele de la Uniunea Europeană vor ajunge în 19 unităţi administrativ-teritoriale, respectiv în Suceava, Arbore, Baia, Bosanci, Cîmpulung Moldovenesc, Ciprian Porumbescu, Cornu Luncii, Dolhasca, Dumbrăveni, Fălticeni, Gura Humorului, Valea Moldovei, Vama, Vatra Dornei, Vatra Moldoviţei, Vereşti, Todireşti, Udeşti şi Vadu Moldovei.

În aceste localităţi, vor fi distribuite 99.782 de pachete.

După 4 ianuarie, distribuirea va continua şi în restul unităţilor administrativ-teritoriale sucevene.

Ajutoarele vor putea  fi  ridicate în baza cupoanelor distribuite prin Poşta Română şi a actelor de identitate.

Persoanele care sunt îndreptăţite şi nu au primit cupoanele sau cele cărora li s-au deschis drepturile între timp, vor fi trecute pe listele suplimentare.

Fiecare pachet conţine 4 litri de ulei, 4 kg de zahăr, 6 kg de făină, 6 kg de mălai, 2 pungi de paste făinoase, 8 conserve de carne de porc, 6 conserve de carne de vită şi 10 cutii de conservă de pate de ficat.

Pot primi ajutoare familiile şi persoanele singure beneficiare de venit minim garantat; familiile beneficiare de alocaţie complementară; şomerii cu o indemnizaţie de până la 400 de lei; pensionarii cu o pensie sub 400 de lei; beneficiarii indemnizaţiei sociale pentru pensionari, al căror venit se află sub 400 de lei pe lună; persoanele cu handicap grav, adulţi şi copii; persoanele beneficiare ale prevederilor legilor speciale.

comments

comments