full screen background image

Prefectul Sucevei, la VIVA FM: “Nu avem nicio problemă pe drumurile naționale, județene sau comunale”

sine viva 0411     Județul Suceava se află sub atenționare de ninsoare, până miercuri la prânz.

Într-o intervenţie telefonică în cadrul emisiunii “Dimineţi animate”, difuzată de Radio Viva FM, prefectul Florin Sinescu a anunţat că, până în acest moment, nu s-au depus cantităţi semnificative de zăpadă pe drumurile din judeţ.

Sinescu: “Până în acest moment, nu sunt cantităţi semnificative de zăpadă care s-au depus la nivelul judeţului Suceava. Precipitaţiile au fost între 0,2 l/mp, la stația hidrometrică Lunguleț, și 0,9 l/mp, la Dorna Arini. Temperaturile înregistrate la nivelul județului sunt între -2 și +2 grade Celsius. Nu avem nicio problemă pe drumurile naționale, județene sau comunale. În general, vorbim despre drumuri cu un carosabil umed, nu este depus strat de zăpadă, dar, în continuare, suntem atenți ca acest lucru să nu se întâmple.”

Prefectul a precizat că nu s-au înregistrat probleme nici în ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică, nici referitoare la traficul feroviar.

Sinescu: “În ceea ce priveşte celelalte utilităţi de la nivelul judeţului Suceava, o atenţie deosebită o avem asupra alimentării cu energie electrică şi nu sunt probleme până în acest moment. Deasemenea, în ceea ce priveşte traficul feroviar, nu am întâmpinat nicio problemă pe timpul nopţii. Rămâne, în continuare, o atenţie şi din partea şoferilor. Profit de ocazia pe care mi-aţi oferit-o, să intervin în emisiunea dumneavostră, şi trebuie să spun că anvelopele de iarnă rămân un lucru important, care trebuie să existe pe toate maşinile din trafic. Sunt convins că toţi sucevenii au făcut acest lucru şi circulă cu atenţie. Îi asigur pe toţi că noi vom fi prezenţi peste tot, astfel încât să putem asigura, la nivelul judeţului Suceava, o circulaţie în regim de siguranţă.”

Secţia de Drumuri Naţionale Suceava a actionat cu 11 autoutilaje şi a raspandit 51 de TONE de material antiderapant,  pe toate drumuri nationale din judeţ.

Şi traficul din municipiul Fălticeni se desfăşoară fără probleme.

Reprezentanţii Primăriei au declarat, pentru ştirile Radio VIVA FM, că toate străzile sunt “la negru” şi că se acţionează continuu cu antiderapant, de la ora 6.00.

Mai târziu, se va începe şi deszăpezirea trotuarelor.

În funcţie de evoluţia vremii se va acţiona corespunzător.

Până la această oră în municipiul Fălticeni nu s-au înregistrat ambuteiaje în trafic.

Chiar dacă ninge abundent, în municipiul Rădăuţi, nu sunt probleme în ceea ce priveşte traficul rutier.

Directorul societăţii Servicii Comunale Rădăuţi, Nistor Tătăr, a declarat, pentru ştirile Radio VIVA FM, că pe străzile din municipiu se împrăştie antiderapant.

Deocamdată, pe străzile din Rădăuţi nu s-a intervenit cu lama, deoarece situaţia actuală nu o impune.

Totodată, societatea are pregătite mai multe tone de sare, şi utilaje pentru a interveni acolo unde este necesar.

comments

comments