full screen background image

Peste 300 de amenzi aplicate, după două zile de controale ale Poliţiei Rutiere

iarna-politist     Din analizele efectuate la nivelul Serviciului Rutier s-a constatat că o mare parte din accidentele rutiere grave soldate cu persoane decedate şi rănite grav s-au produs, în ultima perioadă, datorită vitezei excesive şi depăşirilor neregulamentare.

Astfel, în zilele de 7 şi 8 decembrie, între orele 09.00-17.00, agenţii de poliţie rutieră din cadrul Serviciului Rutier –  IPJ  Suceava şi din cadrul municipiilor şi oraşelor de la nivelul judeţului, ce au în dotare aparatură radar, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii încălcării regimului legal de viteză şi depăşirii neregulamentare.

În cadrul acţiunii, au fost constatate 2 infracţiuni şi au fost reţinute 11 permise de conducere, din care 6 pentru depăşirea regimului legal de viteză, 3 pentru depăşiri neregulamentare şi 2 pentru alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, a fost ridicat un certificat de înmatriculare.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 302 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 75.320 de lei, 217 dintre acestea fiind pentru depăşirea regimului legal de viteză.

Un bărbat, de 37 de ani, din municipiul Alexandria, judeţul Teleorman, a condus autoturismul, pe DN2, în localitatea Grăniceşti, cu viteza de 107 km/h, pe sector de drum cu limitare de viteză la 50 km/h. S-a procedat la sancţionarea contravenţională a conducătorului auto şi reţinerea permisului de conducere, pentru o perioadă de 90 de zile.

De asemenea, un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din oraşul Vicovu de Sus, a condus autoturismul,  pe strada Ştefan cel Mare, din oraşul Vicovu de Sus, având autorizaţia provizorie de circulaţie expirată din data de 15 ocombrie 2014. În cauză s-a întocmit dosar penal.

Poliţiştii atrag atenţia încă o dată cu privire la necesitatea adaptării vitezei de deplasare la condiţiile de drum, viteza excesivă fiind cauza principală generatoare de accidente rutiere în contextul traficului în condiţii de iarnă.

comments

comments