full screen background image

Percheziţii pentru combaterea contrabandei cu ţigări – update

tig 1064    Peste 620.000 de țigarete, 300.000 de lei, aproape 5.000 de euro și peste 2.800 de litri alcool au fost ridicați, până în prezent, în urma perchezițiilor efectuate, în această dimineață, de polițiștii structurilor de combatere a criminalității organizate. La activitățile care vizează destructurarea mai multor grupări infracționale specializate în contrabandă cu produse accizabile participă aproape 1.000 de polițiști cu 800 de autospeciale.

Până în prezent, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău au ridicat de la imobilele percheziționate circa 600.000 de țigarete fără documente legale de proveniență.

De asemenea, au fost ridicați peste 300.000 de lei, precum și aproape 5.000 de euro.

De asemenea, în urma activităților desfășurate de polițiști, pe raza județului Buzău, au fost depistate două fabrici ilegale de producere a țigaretelor a căror producție a fost sistată.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov au ridicat aproape 22.000 de țigarete, precum și peste 2.800 de litri de alcool, bunuri ce erau deținute fără respectarea prevederilor legale.

La activitățile coordonate de Direcția de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române participă aproape 1.000 de polițiști cu 800 de autospeciale de poliție.

Reamintim faptul că, în dimineața zilei de 9 decembrie a.c., a fost declanșată o amplă acțiune pentru destructurarea mai multor grupări infracționale specializate în contrabandă cu produse accizabile.

Au fost efectuate peste 260 de percheziţii, în judeţele Braşov, Maramureş, Iaşi, Neamţ, Suceava, Buzău, Bacău, Galați, Brăila, Suceava, Vaslui și  Neamț.

110 persoane urmează a fi conduse la audieri.

Suportul de specialitate al activităților a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni  Speciale din cadrul IGPR , SRI și DIPI.

Activitățile s-au desfășurat sub supravegherea mai multor unități teritoriale ale D.I.I.C.O.T.

comments

comments