full screen background image

11 şoferi prinși conducând vehicule după ce au consumat băuturi alcoolice

POLITIST     În ultimele zile, poliţiştii au identificat pe drumurile naţionale şi judeţene din judeţ, 11 şoferi care au condus vehicule după ce au consumat băuturi alcoolice. Alcoolul, rămâne una din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave, alături de viteza excesivă, depăşirile neregulamentare şi indisciplina pietonală.

În aceste condiţii, Serviciul Rutier IPJ Suceava, împreună cu biroul/formaţiunile de profil din teritoriu au organizat şi desfăşurat, duminică, acţiuni tematice pe drumurile publice din judeţ, în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic şi depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare.

În cadrul acţiunii, au fost constatate 5 infracţiuni şi au fost reţinute 4 permise de conducere.

De asemenea, a fost ridicat 1 certificat de înmatriculare

Au fost testaţi cu aparatul etilotest 201 conducători auto şi au fost aplicate 86 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 30.491 de lei.

Un tânăr, de 31 de ani, din comuna Fundu Moldovei, a condus  autoturismul, pe DJ 175, Fundu Moldovei, având o concentraţie  alcoolică în aerul expirat de 0,63 mg/l.

Un bărbat, de 59 de ani, din  municipiul Fălticeni, a condus autoturismul, pe DN2  E, in localitatea Buneşti, având o concentraţie  alcoolică în aerul expirat de de  1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la spital, i s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cauze s-au întocmit dosare penale.

Poliţiştii atrag atenţia încă o dată cu privire la pericolele generate de consumul de alcool la volan, alcoolul îngreunând reflexele şi expunând şoferii, dar şi pe ceilalţi participanţi la trafic, riscurilor unor evenimente rutiere grave.

comments

comments