full screen background image

PSD se reuneşte astăzi în prima şedinţă a Biroului Permanent Naţional

psd     PSD se reuneşte, luni, începând cu ora 11.00, în prima şedinţă a Biroului Permanent Naţional de după eşecul înregistrat la alegerile prezidenţiale, dar şi cu trei membri – Mircea Geoană, Dan Şova şi Marian Vanghelie- lipsă din formula de conducere, după excluderea din Comitetul Executiv Naţional.

Este prima şedinţă a Biroului Permanent Naţional al PSD, după eşecul de la alegerile prezidenţiale şi după Comitetul Executiv Naţional (CExN) din urmă cu două săptămâni, în care s-a decis excluderea din partid a doi vicepreşedinţi, Marian Vanghelie şi Dan Şova şi a senatorului Mircea Geoană.

Din Biroul Permanent Naţional fac parte vicepreşedinţii partidului, astfel că şedinţa conducerii de luni se va desfăşura cu trei membri mai puţin, cei doi vicepreşedinţi şi Mircea Geoană, care făcea parte din Birou, în calitate de fost preşedinte al partidului.

Social-democraţii ar putea să discute şi să ia decizii politice privind restructurarea Guvernului şi formarea Cabinetului Ponta 4, în condiţiile în care atât CExN cât şi membrii grupurilor parlamentare ale PSD au decis menţinerea formaţiunii la guvernare.

Sunt de aşteptat , de asemenea şi discuţii pe marginea bugetului, care urmează să ajungă în Parlament în cursul săptămânii.

Viitorul cabinet Ponta nu va mai cuprinde miniştri delegaţi şi va avea portofoliile împărţite, astfel: câte două la UNPR, PC şi PLR, restul urmând a reveni PSD-ului.

Premierul Victor Ponta declara, săptămâna trecută, că începând din 13 decembrie şi până în 19 decembrie va veni în Parlament cu noua structură de Guvern şi cu proiectul de buget pe anul 2015.

”În acea săptămână, până pe 19 decembrie, suntem gata cu noua formulă de guvern, pentru că pe 13 decembrie este ziua în care cei de la UDMR decid în mod oficial că nu vor mai participa cu miniştri la guvernare. Ştiu că au decis şi ştiu că se vor ţine de cuvânt că vor vota noua structură a guvernului şi bugetul în acest an şi asta înseamnă că putem veni imediat după 13 cu noua structură de guvern”, a afirmat Ponta, după şedinţa grupurilor parlamentare reunite ale PSD.

”I-am informat şi pe colegii mei despre faptul că trebuia să decidem împreună dacă există sprijinul grupurilor parlamentare pentru continuarea guvernării. S-a dat un vot, a fost un vot unanim pentru continuarea programului de guvernare şi de asemnea i-am anunţat că asta înseamnă să venim cu bugetul în jur de 14, pe 10 îl terminăm la Guvern, dar în jur de 14 intră în Parlamemnt şi cu o formă restructurată a Guvernului, din care să facă parte, alături de PSD, cu câte 2 portofolii, colegii de la UNPR, PC şi PLR”, a mai explicat Ponta.

comments

comments