full screen background image

Lucrările la rețelele de apă și canalizare din Suceava lasă în urmă străzi desfundate

Str. gheorghe doja suceava     Lucrările la rețelele de apă și canalizare din muncipiul Suceava înaintează greu și lasă în urmă străzi desfundate.

La ședința de Consiliu Local de luni, primarul Ion Lungu a spus că, având în vedere răcirea vremii, se impune conservarea lucrărilor cu straturi de piatră concasată sau cu pavele refolosibile.

El s-a arătat supărat că firma “Pfeiffer” nu readuce carosabilul la starea inițială, așa cum este obligată conform contractului derulat cu fonduri europene.

Lungu: “Aceste firme subcontractează lucrările, aşa fac în tot judeţul, aşa fac în toată România. I-am şi amendat. Avem sute de străzi care trebuie reparate. Indiferent dacă îi punem să refacă străzile, ei le refac, dar Primăria trebuie să vină din urmă să toarne un strat de asfalt, pentru că în veci nu mai este strada cum trebuie. Am o vorbă – cu biciul sau cu zăhărelul, trebuie să o scoatem la capăt. Ei se fac că fac, noi îi înturnăm înapoi, iar mai toarnă, iar mai fac, dar, în final, noi trebuie să reparăm aceste străzi.”

Lungu a mai adăugat că va solicita consilierilor locali să aloce, în bugetul de anul viitor, 15 milioane de lei pentru refacerea străzilor.

La rândul său, consilierul Eugen Girigan,constructor de profesie, a spus că Pfeiffer și firmele subcontractoare nu lucrează în mod corespunzător la rețelele de apă şi canalizare, lăsând în urmă “adevărate șanțuri”.

Girigan: “Eu am văzut firma aceasta lucrând şi în Germania, cu aspiratorul şi cu jetul de apă alături. Îşi bat joc, pur şi simplu. Nu lucrează corespunzător partea de umplutură, nu compactează corespunzător. Au străzi pe care au turnat de patru ori, astă vară, asfalt. Şi la ora actuală, există tehnologie pentru a face partea carosabilă cu asfalt la rece. Trebuie strânşi un pic cu uşa. Serviciile de specialitate din Primărie trebuie să aplice amenzi, mă rog, tot ce se poate.”

Primarul Ion Lungu va ţine, marţi dimineaţă, ultimul comandament de investiții din acest an cu șefii de șantier de la “Pfeiffer”.

Anul trecut, municipalitatea a amendat cu 9.000 de lei această firmă, pe motiv că nu a adus la starea inițială carosabilul de pe trei străzi.

comments

comments