full screen background image

Județul Suceava, sub atenționare de ninsoare, până miercuri

video0812     Județul Suceava se va afla sub atenționare de ninsoare, de luni noapte, până miercuri la prânz, iar vântul va sufla în rafale.

După videoconferința de luni după-amiază, a premierului Victor Ponta, prefectul Florin Sinescu a cerut Inspectoratelor de Poliție, Jandarmi și pentru Situații de Urgență să monitorizeze permanent situația, pentru a putea interveni la timp.

El a cerut, de asemenea, implicarea totală a angajaților secțiilor de drumuri naționale și ai Direcției Silvice.

Prefectul s-a adresat membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Sinescu: “Jandarmi, Poliţie, Salvare, Direcţia Silvică, tot ce avem în teritoriu, orice informaţie ce poate veni din teritoriu, că avem o problemă pe un anumit drum, să comunicaţi dumneavostră către ei, că este cod galben, să ştie fiecare ce are de făcut. Totodată, orice informaţie care vine, să vină rapid către centrul operativ, astfel încât să  putem interveni acolo unde este nevoie. Dacă primim o informaţie la timp, putem avea eficienţă în intervenţii. Cei de la Direcţia Silvică să fie pregătiţi cu motoferăstraie, dacă va fi nevoie, dacă vom avea doborâturi de arbori. Trebuie o comunicare foarte bună, operativă, monitorizare pe trafic şi, asta e important, să vină informaţii din teritoriu legat de ce se întâmplă – ninge, nu ninge, sunt maşini blocate, nu sunt, să ne putem mişca cât se poate de rapid.”

comments

comments