full screen background image

Continuă negocierile pentru Guvernul Ponta 4

Tariceanu     Continuă negocierile în coaliţia guvernamentală pentru posturile în cabinetul Ponta 4.

PLR, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, vizează Finanţele, Transporturile, Economia, Cultura sau Educaţia. Anunţul a fost făcut chiar de către preşedintele Senatului.

PLR ar urma să primească două portofolii în noul Guvern.

“Prezenţa liberalilor în Guvern îi face pe oameni să se gândească la ministerele economice. Suntem într-o discuţie, cu premierul, dar la nivelul principiilor. Ne gândim la Finanţe, Transporturi, Economie, dar sunt şi alte ministere unde ar fi utilă o prezenţă liberală – Învăţământ, Cultură”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, care însă mărturisea la începutul săptămânii că nu şi-a făcut calcule câte ministere va lua PLR.

Însă şi atunci părea destul de hotărât asupra portofoliilor pe care le vrea în noul Executiv.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţea trecută, că UNPR, PC şi PLR vor avea câte două portofolii de miniştri. Ponta a spus că nu a discutat cu liderul PLR, Călin Popescu Tăriceanu care anume vor reveni acestei formaţiuni, dar a ţinut să precizeze că Partidul Liberal Reformator va primi categoric portofolii.

Potrivit unor surse politice, restul portofoliilor în viitoarea structură guvernamentală urmează să revină Partidului Social Democrat într-o formă comasată.

comments

comments